FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija "Vatrenog lakta" u Parizu

PARIZ, 17. svibnja 2005. (Hina) - Promocija knjige "Vatreni lakat",priča o prvih deset godina hrvatske nogometne reprezentacije AljošeAsanovića, koju je napisao Vjesnikov novinar Andrija Kačić Karlin, tefilma "Naše vatrene godine", koji je snimljen po toj knjizi u režijiEduarda Galića, održana je u Parizu na dvije razine.
PARIZ, 17. svibnja 2005. (Hina) - Promocija knjige "Vatreni lakat", priča o prvih deset godina hrvatske nogometne reprezentacije Aljoše Asanovića, koju je napisao Vjesnikov novinar Andrija Kačić Karlin, te filma "Naše vatrene godine", koji je snimljen po toj knjizi u režiji Eduarda Galića, održana je u Parizu na dvije razine.

Najprije je upriličena promocija za novinare i nogometne djelatnike u poznatom pariškom lokalu "le K", koji je u vlasništvu bivšeg francuskog nogometaša Michela. Tridesetak novinara iz svih francuskih sportskih medija pažljivo je slušalo ulomke iz knjige koji govore o polufinalnoj utakmici SP 1998. između Francuza i Hrvata, a zatim je pogledalo film uz prijevod na francuskome. Predstavljanju su bili nazočni i članovi hrvatskog veleposlanstva u Parizu.

Asanović je bio meta francuskih novinara koji su se zanimali za mogućnost njegovog trenerskog angažmana u Francuskoj, nakon što su čuli da ga traži atenski Panathinaikos.

Drugi dio promocije, u organizaciji Sportskog društva Zagreb, održan je u Hrvatskoj misiji pred nekoliko stotina naših ljudi koji žive u Parizu.

Uz prigodno predstavljanje knjige, posebno zanimljivo bilo je gledanje filma kojeg su iseljenici doživjeli kao izravan televizijski prijenos, uz navijanje i veselje za svaki prikazani pogodak iz bogate povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙