FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatna jabuka gradu Splitu

SPLIT, 28. travnja 2005. (Hina) - Svjetsko udruženje turističkihnovinara i pisaca (FIZET) ove je godine Zlatnu jabuku, priznanje kojese smatra turističkim "Oscarom", dodijelilo gradu Splitu.
SPLIT, 28. travnja 2005. (Hina) - Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca (FIZET) ove je godine Zlatnu jabuku, priznanje koje se smatra turističkim "Oscarom", dodijelilo gradu Splitu.

Simboličnu malu jabuku splitskom gradonačelniku Miroslavu Buličiću večeras je na Peristilu uručio potpredsjednik FIZET-a Miguel Angel Garcia rekavši da je to udruženje, danas vrlo utjecajno u svjetskom turizmu, utemeljeno prije 51 godine u Parizu te da okuplja više od 50.000 turističkih novinara i pisaca iz cijeloga svijeta.

Istaknuo je kako svake godine puno gradova iz cijeloga svijeta želi dobiti to priznanje, ali se ove godine FIZET odlučio za Split zbog izuzetnog spoja ljepote, povijesti i kulture. Podsjetio je da Zlatna jabuka po drugi put dolazi u Hrvatsku jer je prije devet godina tu nagradu dobio Dubrovnik.

To se priznanje dodjeljuje svake godine za promoviranje i podizanje turističke razine, a prošle je godine otišlo u Tursku.

Predsjednica FIZET-a u Hrvatskoj Tina Čubrilo, pozdravljajući brojne strane novinare i dužnosnike FIZET-a, rekla je kako je Split ove godine Zlatnu jabuku dobio u oštroj konkurenciji gradova iz Izraela i Egipta.

Gradonačelnik Splita Miroslav Buličić rekao je da je, uz proslavu 1700. obljetnice, Splitu to najljepša čestitka te kako se prepoznaju napori za afirmaciju ovog grada na svjetskoj turističkoj sceni.

Zlatnu jabuku, promjera od jednog metra, na Peristilu je s vrha hrama Protirona spustio alpinist, hrvatski prvak u slobodnom penjanju Ivica Matković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙