FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik HSU-a nezadovoljan tijekom pregovora s Vladom

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan nezadovoljan je pregovorima sVladom jer je nakon njegova posljednjeg susreta s premijerom IvomSanaderom u veljači došlo do zastoja u razgovorima o važnim pitanjimakao što su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju te novog Zakona oumirovljeničkom fondu.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan nezadovoljan je pregovorima s Vladom jer je nakon njegova posljednjeg susreta s premijerom Ivom Sanaderom u veljači došlo do zastoja u razgovorima o važnim pitanjima kao što su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju te novog Zakona o umirovljeničkom fondu.

"Od ožujka se ništa ne radi jer se od tada nisu sastajale dvije radne skupine Vlade i HSU-a, čija je zadaća predložiti nova zakonska rješenja", izjavio je Jordan Hini.

Kao vjerojatni razlog zastoja Jordan navodi predstojeće lokalne izbore, no dodaje kako je još uvijek sve unutar rokova dogovorenih sporazumom između HSU-a i HDZ-a.

Upozorava pritom kako je nedopustivo da se važni zakoni, kao što je Zakon o umirovljeničkom fondu za povrat duga, donose na brzinu i u zadnji čas.

"S obzirom da Zakon o fondu treba donijeti do 5. kolovoza, očekivali smo da će on biti u prvom saborskom čitanju još u siječnju, pa zatim u travnju, a još je uvijek u fazi izrade", kaže Jordan.

Kad je riječ o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, Jordan kaže da HSU traži ispravljanje nepravdi prema novim umirovljenicima koji u mirovinu odlaze po nepovoljnijim uvjetima od onih koji su otišli do 1. siječnja 1999. godine, jer u startu imaju 500 kuna nižu mirovinu.

Jordan je ponovio kako HSU ne može prihvatiti mogući povratak na staru formulu usklađivanja mirovina s polovicom zbroja rasta troškova života i plaća u prethodnih šest mjeseci, na čemu inzistira MMF, a najavljuje Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙