FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosumi: Kosovo će za godinu-dvije biti potpuno drugačije

PRIŠTINA,20. svibnja 2005.(Hina) - Duboko sam uvjeren kako će za godinudana Kosovo, zahvaljujući angažiranju međunarodne zajednice, bitipotpuno drugačije u odnosu na ono što je danas, izjavio je u petak uposebnoj izjavi za beogradsku agenciju Beta kosovski premijer BajramKosumi.
PRIŠTINA,20. svibnja 2005.(Hina) - Duboko sam uvjeren kako će za godinu dana Kosovo, zahvaljujući angažiranju međunarodne zajednice, biti potpuno drugačije u odnosu na ono što je danas, izjavio je u petak u posebnoj izjavi za beogradsku agenciju Beta kosovski premijer Bajram Kosumi.

Prema riječima kosovskog premijera, šest godina se kosovska politika puno više bavila Beogradom nego kosovskim Srbima. Ne mislim da je malo učinjeno za Srbe, kazao je Kosumi, ističući da je na tom planu učinjen veliki napredak.

Kosumi je također rekao da je u osobnim susretima stekao dojam da kosovski Srbi imaju drugačiju viziju Kosova od srbijanskih političara u Beogradu.

Prema njegovim riječima, srbijanski premijer Vojislav Koštunica i on sam svojom su spremnošću da se susretnu učinili prvi korak i sada ostaje da se njihovi suradnici dogovore o vremenu, mjestu i temama razgovora.

"Spreman sam pozvati gospodina Koštunicu u moj ured ovdje u Prištini, spreman sam otići u njegov ured u Beograd, a spreman sam i sastati se s njim u nekoj trećoj zemlji", dodao je Kosumi.

Srbijanska vlada u četvrtak je priopćila kako uvjeti kosovskog premijera za sastanak, a riječ je o tome da ga se tretrira kao premijera susjedne zemlje, "izlaze iz sfere realnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙