FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova i Kosumi spremni za dijalog s Beogradom

PRIŠTINA,7 svibnja 2005.(Hina) - Civilmi upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen izjavio je medijima na albanskome u Prištinikako je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izrazio spremnost da sesastane s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem na međunarodnojkonferenciji i uz nazočnosti međunarodnih čimbenika.
PRIŠTINA,7 svibnja 2005.(Hina) - Civilmi upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen izjavio je medijima na albanskome u Prištini kako je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izrazio spremnost da se sastane s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem na međunarodnoj konferenciji i uz nazočnosti međunarodnih čimbenika.

Petersen je rekao da se radi na konkretizaciji susreta dvojice najviših dužosnika Kosova i Srbije.

"Neću dati pojedinosti u vezi s ovim pitanjem. Obavljam pripreme na organizaciji tog susreta, jer sam uvjeren da je važno da se stvara povjerenje. Siguran sam kako će se takav susret održati u bliskoj budućnosti. Ali kada i gdje ne kazati", kazao je Jessen-Petersen.

Prijedlog za susret dva predsjednika, uputio je Tadić, ali je Rugova odbio poziv na tako izravan susret, ističući da je susret jedino moguć na nekom međunarodnom skupu o Kosovu.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu je rekao kako će Rugova prihvatiti poziv u interesu izgradnje poverenja.

Kao moguće mjesto susreta predsjednika Kosova i Srbije, diplomati u Prištini spominju Pariz, za vrijeme donatorske konfencije za obnovu razorenih spomenika tijekom nasilnih nemira u ožujku prošle godine na Kosovu.

I premijer Kosova Bajram Kosumi u međuvremenu je izrazio je spremnost da pozove premijera Srbije Vojislava Koštunicu na sastanak o pitanjima tehničke prirode.

"Ja ga mogu pozvati i veoma sam zainteresiran za sastanak s Koštunicom", kazao je Kosumi.

Kosovski premijer je rekao kako bi takav sastanak trebao donijeti konkretne rezultate i nikako ne smije biti propaganda koja bi se koristila za dobijanje političkih bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙