FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosumi spreman za razgovore s Koštunicom

Priština,15. svibnja 2005(Hina) - Premijer Kosova Bajram Kosumi izjavio je u nedjelju kako je spreman sastati se s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.

"Mislim da je vrlo važno da se sastanemo i razgovaramo o napretku postignutom u dijalogu o tehničkim pitanjima između Kosova i Srbije" izjavio je kosovski premijer Kosumi u razgovoru za Radio Kosovo.

S druge srpski premijer Vojislav Koštunica predlaže da se prvi sastanak premijera Srbije i Kosova održi na Kosovu i da to bude 24. svibnja u Prizrenu, kako bi odmah započeli s rješavanjem problema, izjavio je srpskom medijima šef ureda vlade Srbije za suradnju s medijima Srđan Đurić.

Đurić je rekao da u Srbiji "postoji čvrsta opredijeljenost da se strpljivim dijalogom i kompromisima rješavaju problemi na Kosovu o čemu najbolje svjedoči i činjenica da postoji puno jedinstvo svih parlamentarnih stranaka kako bi bilo najbolje da razgovor otpočne odmah".

"Poziv Koštunice da se sastanak održi 24 svibnja u Prizrenu još nismo službeno dobili, kada dobijamo poziv odlučit ćemo da li, kada i gdje ćemo se sastati", rekao je u nedjelju glasnogovornik kosovske vlade Daut Dauti.

Ako se održi sastanak Kosumi -Koštunica, bit će to prvi susret najviših predstavnika vlasti Kosova i Srbije nakon okončanja rata na Kosovu, u lipnju 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙