FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Općina Hrvace dobila prostorni plan

SINJ, 20. svibnja 2005. (Hina) - Općina Hrvace u Cetinskom kraju, kojase u svom dosadašnjem razvoju koristila prostornim planom bivše općineSinj, što je stvaralo određene teškoće i usporavalo gospodarskirazvoj, dobila je vlastiti prostorni plan.
SINJ, 20. svibnja 2005. (Hina) - Općina Hrvace u Cetinskom kraju, koja se u svom dosadašnjem razvoju koristila prostornim planom bivše općine Sinj, što je stvaralo određene teškoće i usporavalo gospodarski razvoj, dobila je vlastiti prostorni plan.

Taj važan dokument financirala je Splitsko-dalmatinska županija, a izradio ga je Županijski ured za prostorno planiranje, kaže načelnik općine Dinko Bošnjak.

Novim prostornim planom obuhvaćene su i tri gospodarske zone na predjelu između padina planine Svilaje i državne ceste broj 1 Zagreb-Split koja prolazi središtem Hrvaca.

Te zone, koje će uskoro u cijelosti biti komunalno opremljene, imaju ukupno površinu od 150 hektara, a već ima zainteresiranih poduzetnika za gradnju objekata, kaže načelnik Bošnjak.

Općina planira na predjelu planine Vrdovo iznad sela Bitelića organizirati i izgraditi, na dvije lokacije, tzv. eko selo, što je u skladu s programom razvoja seoskog turizma za koji upravo u ovoj općini postoje izvanredni prirodni uvjeti.

Očekuje se da će sve to omogućiti, uz ostalo, i zapošljavanje posebno mladih ljudi.

Općina Hrvace, koja je bila pod okupacijom do veljače 1993. godine kada su oslobođeni brana i hidroelektrana Peruča te sva okolna naselja, odmah je po oslobođenju počela s obnovom i izgradnjom svih potrebnim komunalnih objekata što je dosada uspješno završeno.

Uz to je izgrađeno i nekoliko gospodarskih proizvodnih pogona i uslužnih objekata. To su dvije mesoprerađivačke tvrtke, zatim tri pogona za preradu kamena, jedan za izgradnju građevinske stolarije, pa građevinsko poduzeće i drugo. U tim i drugim pogonima i objektima dosada je posao našlo nešto manje od 300 Hrvačana.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙