FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Matulović-Dropulić s BiH kolegom razgovarala o zaštiti okoliša

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulićrazgovarala je danas s ministrom prostornog uređenja i okoliša BiH Ramizom Mehmedagićem o temama od zajedničkog interesa, među ostalim io namjeri BiH da se područje toka rijeke Une proglasi nacionalnimparkom, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša RH.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić razgovarala je danas s ministrom prostornog uređenja i okoliša BiH Ramizom Mehmedagićem o temama od zajedničkog interesa, među ostalim i o namjeri BiH da se područje toka rijeke Une proglasi nacionalnim parkom, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša RH.

Bosansko-hercegovačka strana namjerava područje toka rijeke Une proglasiti nacionalnim parkom, a s obzirom na to da je Una pogranična rijeka, zatražena je suradnja Hrvatske u izradbi prostorno-planske dokumentacije za to područje.

Razgovaralo se i o korištenju i sanaciji odlagališta Klepovica u općini Neum, kojim se koriste i hrvatske općine, te o pročišćavanju otpadnih voda regionalnog sustava na temelju potpisanog međudržavnog sporazuma.

Tema razgovora bila je i međudržavna suradnja na projektu ekosustavu sljevova Trebišnjice i Neretve, u kojemu je ostvarena dobra suradnja s Hrvatskim vodama, a u koji je izradom studije uključena i hrvatska tvrtka Elektroprojekt.

U razgovorima su, uz ministre BiH i Hrvatske, sudjelovali i pomoćnici bosansko-hercegovačkog ministra Muris Hadžić i Mehmed Cero, a s hrvatske strane državni tajnici u ministarstvima zaštite okoliša, poljoprivrede i mora Davor Mrduljaš, Božo Galić i Zdravko Livaković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙