FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor raspravlja o prijedlogu izmjena zakona o dječjem doplatku

ZAGREB,20. svibnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor današnje zasjedanjepočeo je raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena Zakona o doplatku zadjecu, na temelju kojih bi pravo na dječji doplatak u Hrvatskojostvarivali i stranci s odobrenim stalnim boravkom.
ZAGREB,20. svibnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor današnje zasjedanje počeo je raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena Zakona o doplatku za djecu, na temelju kojih bi pravo na dječji doplatak u Hrvatskoj ostvarivali i stranci s odobrenim stalnim boravkom.

Zakon o doplatku na djecu time bi se uskladio s europskim preporukama i Zakonom o strancima.

Iako se u obrazloženju prijedloga navodi da je točan broj osoba koje su u protekle tri godine prijavile prebivalište u Republici Hrvatskoj nije poznat, Vlada procjenjuje da će pravo na dječji doplatak, uz postojeće, ostvariti i 7.585 novih korisnika, s oko 14.260 djece.

Ukupan broj korisnika tako bi narastao na 255.855, za čiji će dječji doplatak država izdvajati ukupno 129,9 milijuna kuna mjesečno, odnosno 1,56 milijardi kuna godišnje.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnost istaknula je da je riječ o još jednoj od mnogih mjera koje je Vlada donijela u svrhu vraćanja dostojanstva obitelji i pojedincima.

Sjednica Hrvatskog sabora nastavljena je izjašnjavanjem klubova o predloženim izmjenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙