FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Vlada odbacuje kvalifikacije iz proširene optužnice

ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Vlada kvalifikacije iz prijedloga proširenehaaške optužnice protiv generala Markača i Čermaka smatraneprihvatljvima i odbacuje ih, posebno kvalifikaciju o 'zločinačkompothvatu', izjavio je danas premijer Ivo Sanader u Hrvatskom saboru.
ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Vlada kvalifikacije iz prijedloga proširene haaške optužnice protiv generala Markača i Čermaka smatra neprihvatljvima i odbacuje ih, posebno kvalifikaciju o 'zločinačkom pothvatu', izjavio je danas premijer Ivo Sanader u Hrvatskom saboru.

Premijer je izvijestio da je Vlada Haagu poslala argumentirane primjedbe koje je pripremilo Ministarstvo pravosuđa i da će u dijalogu s haaškim Tužiteljstvom pokušati ishoditi povlačenje proširenog dijela optužnice.

Ako to ne uspije, onda će upotrijebiti institut prijatelja suda i uključiti se u postupak pred Haaškim sudom, rekao je Sanader.

Naglasio je da je kvalifikacijama iz proširene optužnice haaško Tužiteljstvo prevršilo mjeru, te da će optužnicu što je apsurdnija biti lakše oboriti.

Sanader je Vladina stajališta o prijedlogu proširene haaške optužnice iznio odmah na početku nove, 14. sjednice, iako se još jučer u Saboru najavljivalo da će to učiniti popodne.

O premijerovu izlaganju Sabor neće raspravljati.

Takvu odluku glasovanjem su donijeli zastupnici - protiv rasprave ih je bilo 68, 13 suzdržano, a 51 zastupnik tražio je raspravu.

Među onima koji su tražili raspravu su i dojučerašnji HDZ-ovci iz Slavonije - Branimir Glavaš, Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić, koji su u Sabor došli obučeni u tradicionalne slavonske 'lajbeke' i šešire.

Danas započeta, 14. sjednica trajat će do 10. lipnja, odnosno četiri tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙