FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor dobiva pravilnik o javnosti rada

ZAGREB,11. svibnja(Hina) - Pravilnik o javnosti rada Hrvatskog Sabora injegovih radnih tijela na koji se čeka već desetak godina, zapravo ćesamo formalizirati postojeću praksu, tumače danas u Saboru.
ZAGREB,11. svibnja(Hina) - Pravilnik o javnosti rada Hrvatskog Sabora i njegovih radnih tijela na koji se čeka već desetak godina, zapravo će samo formalizirati postojeću praksu, tumače danas u Saboru.

Taj dokument što ga je predložilo saborsko Predsjedništvo 'ozakonjuje' već prisutnu praksu u pogledu organiziranih posjeta građana, saborskih prijenosa, akreditiranja novinara itd.

Građani koji organizirano žele posjetiti Sabor to mogu učiniti samo u grupi do najviše 50 osoba, a najaviti se moraju pet dana ranije.

Osim pasa vodiča slijepih osoba, druge životinje ne mogu u Sabor.

Novinarima ostaje obveza akreditiranja, s tim da bi im u roku od 30 dana od dana stupnja na snagu pravilnika, tajnik Sabora trebao izdati nove akreditacije, odnosno registracijske kartice.

To bi, kako se doznaje, trebalo uvesti reda u akreditiranje, jer je sada na popisu akreditiranih nekoliko stotina osoba od kojih mnoge više ne dolaze u Sabor, a neke su posve izvan novinarskih voda.

Tajnik Sabora akreditacije će izdavati i stranim novinarima, s tim da će prije pribaviti mišljenje Ministarstva vanjskih poslova.

Do sada su, kažu u Saboru, strani novinari u zgradu ulazili temeljem akreditacije koju im je izdavalo Ministarstvo.

Prijedlog pravilnika naći će se pred Hrvatskim saborom na novoj, 14. sjednici koja počinje idući tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙