FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor o prijedlogu zakona o zaštiti bilja

ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Hrvatski sabor je u poslijepodnevnomnastavku današnjeg zasjedanja, u hitnom postupku kratko razmotrioPrijedlog zakona o zaštiti bilja, kojim bi se postupak provjere iregistracije zaštitnih sredstava uskladio s direktivama Europskeunije.
ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Hrvatski sabor je u poslijepodnevnom nastavku današnjeg zasjedanja, u hitnom postupku kratko razmotrio Prijedlog zakona o zaštiti bilja, kojim bi se postupak provjere i registracije zaštitnih sredstava uskladio s direktivama Europske unije.

Državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Dragan Kovačević pojasnio je da je riječ o materiji koja je do sada bila raspršena u četiri različita zakona.

Predloženim bi se zakonom, među ostalim, umjesto tri dosadašnja, ustrojilo jedinstveno središnje koordinacijsko tijelo koje bi u potpunosti provodilo postupak provjere i registracije sredstava za zaštitu bilja.

Uz postupak registracije, zakon precizno propisuje promet, nadzor i pakiranje zaštitnih sredstava, a trebao bi se primjenjivati od početka 2007., kazao je Kovačić.

Predloženi su zakon zastupnici pozdravili, upozoravajući da nepropisna sredstva za zaštitu bilja mogu imati poguban utjecaj po okoliš i zdravlje ljudi.

Sjednica je nastavljena raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o zaštiti prirode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙