FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispraćaj posmrtnih ostataka dr. Branka Briškog u srijedu

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Ispraćaj posmrtnih ostataka dr.Branka Briškog, utemeljitelja Službe za zdravstvenu ekologijuHrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koji je nestao na MalomLošinju u prosincu prošle godine, bit će u u srijedu u zagrebačkomKrematoriju, priopćeno je danas iz HZJZ-a.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Ispraćaj posmrtnih ostataka dr. Branka Briškog, utemeljitelja Službe za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koji je nestao na Malom Lošinju u prosincu prošle godine, bit će u u srijedu u zagrebačkom Krematoriju, priopćeno je danas iz HZJZ-a.

Briški je rođen 1920. godine u Zagrebu, gdje je diplomirao na Farmaceutskom fakultetu. Radni vijek proveo je u HZJZ-u gdje je bio rukovoditelj službe za ispitivanje zdravstvene ispravnosti namirnica. Objavio je više od 70 znanstvenih i stručnih radova.

Nakom umirovljenja najveći dio vremena provodio je na Malom Lošinju gdje se bavio sakupljanjem samoniklog ljekovitog bilja o kojemu je objavio i nekoliko knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙