FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chromos Agro: neto dobit u prvom tromjesečju 9,55 milijuna kuna

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Proizvođač pesticida i drugihagrokemijskih proizvoda Chromos Agro ostvario je u prva tri mjesecaove godine neto dobit od 9,55 milijuna kuna, prenosi Varaždinskaburza.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Proizvođač pesticida i drugih agrokemijskih proizvoda Chromos Agro ostvario je u prva tri mjeseca ove godine neto dobit od 9,55 milijuna kuna, prenosi Varaždinska burza.

Ta je dobit za 3,8 posto veća od neto dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, koja je iznosila 9,2 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Chromosa Agro u prva tri mjeseca iznosili su 56,43 milijuna kuna i bili su za 26,2 posto manji od prihoda iz prvog prošlogodišnjeg tromjesečja.

Pritom su prihodi od prodaje u zemlji iznosili 49,7 milijuna kuna (27,3 posto manji nego prošle godine), a od prodaje u inozemstvu 5,04 milijuna kuna (20,3 posto manji nego lani).

Prihodi su smanjeni zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za poljoprivredu, napominje uprava tvrtke u komentaru burzovnog izvještaja.

No, istodobno su smanjeni i rashodi, sa 65,97 na 45,6 milijuna kuna ili za 30,8 posto.

Chromos Agro proizvodi sredstva za zaštitu bilja od svih poznatih štetnika, bolesti i korova koja se mogu primijeniti na svim poznatim uzgojenim vrstama. Kapacitet tvrtke je oko 25.000 tona različitih proizvoda godišnje.

Proizvodni program obuhvaća sredstva za zaštitu bilja (pesticide) od kojih se dobar dio izvozi u europske zemlje kao što su Francuska, Italija, Švicarska, Grčka i Rusija. U proizvodni program takoder je uključen i program proizvodnje i prodaje robe široke potrošnje i sjemenarstvo. Tvrtka ima 192 zaposlenih. Temeljni kapital je 62,98 milijuna kuna, a podijeljen je u 125.977 dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙