FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilegalna klaonica mesa na području Zagrebačke županije

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - U inspekcijskom nadzoru nelegalnogklanja životinja, veterinarski inspektori su na području Zagrebačkežupanije evidentirali jedan prekršaj, a protiv vlasnika ilegalneklaonice poduzete su zakonom predviđene mjere, kao i mjere u veziodlaganja životinjskog otpada na nedozvoljenoj lokaciji, koje jeugrožavalo obližnje vodocrpilište pitke vode.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - U inspekcijskom nadzoru nelegalnog klanja životinja, veterinarski inspektori su na području Zagrebačke županije evidentirali jedan prekršaj, a protiv vlasnika ilegalne klaonice poduzete su zakonom predviđene mjere, kao i mjere u vezi odlaganja životinjskog otpada na nedozvoljenoj lokaciji, koje je ugrožavalo obližnje vodocrpilište pitke vode.

Kako su danas izvijestili iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, na osnovi sumnje, koju je zaprimio veterinarski ured, izvršena je inspekcijska kontrola gdje su u objektu zatekli junicu, tri janjeta te veće količine smrznutog mesa.

Kako vlasnik, koji posjeduje mesnicu nedaleko od ilegalne klaonice, prethodnog dana nije dopuštao ulaz u dvorište i objekt, policija je objekt osiguravala cijelu noć.

Sljedećeg dana, temeljem inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da objekt, veličine 7 x 5 metara, nije registriran za obavljanje klanja životinja, vlasnik nije posjedovao svjedodžbe o zdravstvenom stanju životinja i nije inspektorima predočio ni ušne markice za identifikaciju životinja, kao niti dokaze o podrijetlu zatečenog smrznutog mesa.

Ukupno je veterinarska inspekcija zaplijenila i uputila na neškodljivo uklanjanje 49 kilograma janjećeg mesa, juneći trup težine 245 kg, 463 kg smrznutog mesa i 191 kg iznutrica, odnosno ukupno ukupno 948 kg.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙