FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: Vlada otvara telekomunikacije sumnjivom kapitalu i osobama

ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Saborski Klub SDP-a prozvao je danas Vladuda upućivanjem u proceduru loših i po državu štetnih izmjena Zakona otelekomunikacijama otvara bogato telekomunikacijsko tržište sumnjivomkapitalu i osobama.
ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Saborski Klub SDP-a prozvao je danas Vladu da upućivanjem u proceduru loših i po državu štetnih izmjena Zakona o telekomunikacijama otvara bogato telekomunikacijsko tržište sumnjivom kapitalu i osobama.

"Ponavlja se dobro poznati scenarij pripremanja terena za neki novi ili stari Match Telecom kojim se otvara tržište sumnjivom kapitalu i osobama pod krinkom usklađivanja s regulativom EU", kazala je na konferenciji za novinare zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović.

Iznoseći niz primjedbi na tekst zakonskih izmjena, Antunović je prozvala Vladu i Ministarstvo prometa da loš i po razvoj telekomunacijskog tržišta štetan zakon predlažu kako bi sebi i bliskima osigurali materijalnu korist.

"Oni koji će provesti ovaj zadatak vjerojatno vide sebe uhljebljene u regulatornom tijelu koje može paušalno ocjenjivati, za što su si ovim izmjenama napravili teren", ocijenila je.

"Vlada je to morala vidjeti. Ako je vidjela pa nije reagirala onda su zajedno u tom poslu, a ako nije vidjela onda svjesno radi na štetu Hrvatske. Po našoj ocjeni to se ne radi slučajno", dodala je Antunović.

Kao najsporniju zakonsku odredbu smatra onu po kojoj Agencija za telekomunikacije sve odluke (dodjeljivanje i oduzimanje koncesija) može donositi paušalno, bez ikakvih stručnih i tržišnih analiza, bez ikakve odgovornosti za eventualne pogreške.

"Riječ je o nekoj vrsti ucjene, kako za postojeće operatere, tako i za one koji namjeravaju doći, jer će svaka ocjena ovisiti o paušalnoj ocjeni nekoga koji sjedi u Agenciji", kazala je Antunović.

Smatra da posao ocjenjivanja tržišne i stručne utemeljenosti pojedinih odluka treba prenijeti na Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, koju Vlada, kaže, odbija kadrovski i financijski opremiti.

Da Vlada "ispod stola" želi progurati navedeni zakon Antunović vidi u činjenici da o njemu jučer nije raspravljao ni jedan zastupnik, te da, suprotno Zakonu o javnosti podataka, tekst zakona nije bio dostupan stručnoj javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙