FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Povećanje cijena upravnih pristojbi za auto-škole i vozačke ispitne centre neće se odraziti na povećanje cijena polaganja vozačkih ispita, izjavio je danas državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić, obrazlažući u Saboru prijedlog izmjena Zakona o upravnim pristojbama. Buconjić je tako odbacio prigovore SDP-a i IDS-a da će predloženo višestruko povećanje pristojbi za izdavanje odobrenja za sigurnosno upravljanje vozilom, za obavljanje poslova instruktora vožnje, za osposobljavanje mladih vozača, uvelike povećati i cijenu vozačkih ispita. Naglasio je da se povećanje pristojbi odnosi samo na auto-škole i ispitne centre, da se tim pristojbama želi uvesti reda u sustav osposobljavanja vozača, posebno onih mladih, kako bi se smanjio broj poginulih u prometu.

ZAGREB - Saborski Klub HSP-a prosvjedovao je danas zbog načina na koji je jučer otvorena i odmah potom zaključena rasprava o izmjenama Zakona o telekomunikacijama, budući da je Sabornica poslijepodne ostala poluprazna. HSP-ovac Tonči Tadić je na konferenciji za novinare izrazio ogorčenje što se o, kako je rekao, tako važnoj temi kakva je telekomunikacijsko tržište, na kojemu se godišnje 'vrti' oko dvije milijarde eura, nije očitovao ni jedan klub, ni jedan saborski zastupnik. U prilog tvrdnji da je riječ o iznimno bitnoj strateškoj temi Tadić ističe da Sabor mora donijeti stav o pitanju vlasništva nad distribucijsko-telekomunikacijskim kanalima, koje HT nezakonito prisvaja. Najavio je da će HSP u idućih mjesec dana u saborsku proceduru uputiti svoj prijedlog izmjena Zakona o telekomunikacijama.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, koji će danas na Ministarskoj konferenciji zemalja potpisnica Bolonjske deklaracije u norveškome Bergenu podnijeti izvješće o provedbi Bolonjskoga procesa u Hrvatskoj, smatra da je Hrvatska u proteklih godinu dana učinila iznenađujuće "velik korak u tom smjeru". Ministar Primorac je izjavio da to stajalište o velikom napretku Hrvatske u provedbi načela Bolonjskoga procesa - najveće reforme sustava visokoga školstva u Europi nakon Drugoga svjetskog rata - dijeli, primjerice, i nizozemska ministrica obrazovanja, kulture i znanosti Marlies Leegwater. Mnogi stručnjaci slažu se da su za napredak koji je postigla Hrvatska u samo godinu dana obično potrebne tri godine, rekao je Primorac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙