FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP prosvjeduje zbog izostanka saborske rasprave o telekomunikacijama

ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Saborski Klub HSP-a prosvjedovao je danaszbog načina na koji je jučer otvorena i odmah potom zaključenarasprava o izmjenama Zakona o telekomunikacijama, budući da jeSabornica poslijepodne ostala poluprazna.
ZAGREB,19. svibnja(Hina) - Saborski Klub HSP-a prosvjedovao je danas zbog načina na koji je jučer otvorena i odmah potom zaključena rasprava o izmjenama Zakona o telekomunikacijama, budući da je Sabornica poslijepodne ostala poluprazna.

HSP-ovac Tonči Tadić je na konferenciji za novinare izrazio ogorčenje što se o, kako je rekao, tako važnoj temi kakva je telekomunikacijsko tržište, na kojemu se godišnje 'vrti' oko dvije milijarde eura, nije očitovao ni jedan klub, ni jedan saborski zastupnik.

U prilog tvrdnji da je riječ o iznimno bitnoj strateškoj temi Tadić ističe da Sabor mora donijeti stav o pitanju vlasništva nad distribucijsko-telekomunikacijskim kanalima (DTK), koje, upozorava, HT nezakonito prisvaja.

Naglasio je da su ti podzemni kanali u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, odnosno države, da se prepuštanjem njihova korištenja samo HT-u čini velika šteta Hrvatskoj koja se, uvjerava, mjeri u stotinama milijuna kuna.

Tadić tvrdi kako nema nikakvih razloga ni zakonskih ili drugih prepreka da se u velike gradove (Zagreb, Split, Rijeku i Osijek) uvede komunalna telekomunikacijska mreža, odnosno da se u DTK provedu kablovi putem kojih bi uredi državne uprave i javne službe mogli besplatno telefonirati i koristiti Internet.

HSP se zalaže i za uvođenje strožih novčanih kazni za telekomunikacijske prekršaje, odnosno da se umjesto predviđenih od 20 tisuća do pola milijuna kuna operaterima uzima između jedan i pet posto njihovog godišnjeg bruto prihoda.

"Predloženim se zakonom trenira strogoća, ali da se ne bi povrijedili veliki igrači na telekomunikacijskom tržištu, HT i VIP, kojima su predložene kazne zanemarive", kazao je Tadić.

Najavio je da će HSP u idućih mjesec dana u saborsku proceduru uputiti svoj prijedlog izmjena Zakona o telekomunikacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙