FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush dobio pušku, bicikl i ribički pribor

WASHINGTON, 15. svibnja 2005. (Hina) - Čak 14.000 dolara vrijednapuška, s pripadajućim priborom, 2.700 dolara vrijedan bicikl iskupocjena oprema "za ribičiju", najskuplji su pokloni koje jeamerički predsjednik George W. Bush prošle godine primio od svojihdomaćih štovatelja.
WASHINGTON, 15. svibnja 2005. (Hina) - Čak 14.000 dolara vrijedna puška, s pripadajućim priborom, 2.700 dolara vrijedan bicikl i skupocjena oprema "za ribičiju", najskuplji su pokloni koje je američki predsjednik George W. Bush prošle godine primio od svojih domaćih štovatelja.

I dok je Bush uglavnom dobio poklone za vanjsku upotrebu, njegovom potpredsjedniku Dicku Cheneyju stizali su više umjetnički darovi, poput slika i kipova.

Cheney je Bushu za prošli Božić poklonio 595 dolara vrijedan stolni sat koji od tada pokazuje vrijeme u Ovalnom uredu Bijele kuće, a Bush mu je uzvratio 425 dolara vrijednim globusom.

Američki predsjednik i potpredsjednik zakonski su obavezni prijaviti sve poklone koje dobiju od američkih građana, a koji imaju vrijednost veću od 285 dolara. Rijetko se koji od tih poklona prihvaća u osobno ime, već u ime Sjedinjenih Država i zatim se šalju u nacionalni arhiv. Istodobno, nije im uopće dopušteno primati darove stranih državljana ili vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙