FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštunica pozvao Kosumija na sastanak

PRIŠTINA,17. svibnja 2005.(Hina) - Premijer Kosova Bajram Kosumi uutorak je dobio službeni poziv od srbijanskog premijera VojislavaKoštunice za sastanak 25. svibnja u Prizrenu, izjavio jeglasnogovornik kosovske vlade Daut Dauti i dodao da će vladarazmotriti poziv.
PRIŠTINA,17. svibnja 2005.(Hina) - Premijer Kosova Bajram Kosumi u utorak je dobio službeni poziv od srbijanskog premijera Vojislava Koštunice za sastanak 25. svibnja u Prizrenu, izjavio je glasnogovornik kosovske vlade Daut Dauti i dodao da će vlada razmotriti poziv.

Premijer Kosumi je krajem prošlog tjedna izrazio spremnost za susret sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom radi razgovora o raznim pitanjima "tehničke naravi".

Kosumi je u više navrata ponovio da sa službenim Beogradom neće razgovarati o konačnom statusu Kosova polazeći od stajališta da će o tome odlučivati građani Kosova i međunarodni čimbenici.

Premijer Koštunica je pak ovih dana izjavio da je Beograd spreman razgovarati o svim otvorenim pitanjima i pri tom naglasio da je "neovisnost Kosova neprihvatljiva".

Beograd i Priština počeli su razgovore o rasvjetljavanju sudbine nestalih osoba, o povratku raseljenih kao i o problemima opskrbe srpskih sela na Kosovu električnom energijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙