FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krapinsko-zagorska županija: najviše mandata osvojio HDZ

KRAPINA, 16. svibnja 2005. (Hina) - Prema rezultatima koje je danasobjavilo Županijsko izborno povjerenstvo, najviše mandata ukrapinsko-zagorskoj Županijskoj skupštini, 19 od 51, osvojio je HDZ,slijedi koalicija SDP-HNS-LS s 15 mjesta, HSS s 9 mjesta, ZDS-HSLS s 5mjesta i lista HSU-a koja je izborila 3 mjesta.
KRAPINA, 16. svibnja 2005. (Hina) - Prema rezultatima koje je danas objavilo Županijsko izborno povjerenstvo, najviše mandata u krapinsko-zagorskoj Županijskoj skupštini, 19 od 51, osvojio je HDZ, slijedi koalicija SDP-HNS-LS s 15 mjesta, HSS s 9 mjesta, ZDS-HSLS s 5 mjesta i lista HSU-a koja je izborila 3 mjesta.

U zagorskim gradovima uglavnom pobjeđuju koalicijske liste koje predvode SDP, HNS ili HSS.

U Zaboku je 7 od 15 vijećničkih mjesta osvojila lista SDP-HSS-HNS-LS, pa je najizgledniji kandidat za novi gradonačelnički mandat Ivan Hanžek (SDP). HDZ-DC-HPS u Zaboku imaju 4 vijećnika, Nezavisna lista Ivice Piljeka 2 vijećnika, a ZDS, HSU i Nezavisna lista Krešimira Končevskog po jedan mandat.

U Zlataru je 7 od ukupno 15 mandata izborila lista HNS-HSS-SDP koju je predvodio dosadašnji gradonačelnik Marijan Đurek (HNS). HDZ je drugi sa 4 mandata, a HSP, HSU, te nezavisne liste Miroslava Kopjara i Vilka Kukeca imaju po jedno mjesto u Vijeću.

U Donjoj Stubici koalicija HSS-SDP-HNS-HSU ima 6 mjesta, HDZ 5 mjesta, Nezavisna lista Juraja Srebačića 2 mjesta, te Zagorska stranka i koalicija ZDS-HSLS po jednog vijećnika.

U Pregradi je najviše mandata, njih 6, osvojio HDZ, HSS ima 5 vijećnika, HNS i SDP po 2, a HSU i ZS po jednog.

U Oroslavju je najviše mandata osvojio HDZ, 6 od 15, koalicija HNS-HSU-ZS 5 mjesta, SDP-LS 3 mjesta, a HSS jednog vijećnika.

U Klanjcu je pobijedila koalicijska lista HSLS-ZDS, koju je predvodio dosadašnji gradonačelnik Žarko Broz, osvojivši 9 od 15 vijećničkih mjesta.

Za Gradsko vijeća Krapine nisu objavljeni rezultati jer se izbori zbog nepravilnosti, viška glasačkih listića u kutiji, ponavljaju na biračkom mjestu Tkalci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙