FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biserko: Nedopustiv izostanak reakcije na četničko okupljanje

BEOGRAD,16. svibnja 2005.(Hina) - Nedopustivo je da nitko u Srbiji nijereagirao zbog nedjeljnog četničkog okupljanja na Ravnoj gori, na kojojje istodobno obilježena i 60. godišnjica pobjede nad fašizmom,izjavila je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u SrbijiSonja Biserko.
BEOGRAD,16. svibnja 2005.(Hina) - Nedopustivo je da nitko u Srbiji nije reagirao zbog nedjeljnog četničkog okupljanja na Ravnoj gori, na kojoj je istodobno obilježena i 60. godišnjica pobjede nad fašizmom, izjavila je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

"Falsifikat je i podvala da se slavi dan antifašizma u čemu četnici nisu sudjelovali, oni jednostavno nisu bili antifašisti", kazala je Biserko za dnevnik "Danas" od ponedjeljka, dodajući da su Srbi u Drugom svjetskom ratu sudjelovali kao antifašisti, ali ne preko četnika.

Za sadašnju srbijansku vladu Sonja Biserko je izjavila da je "cijela vlada četnička" i da se zbog toga "nitko ne buni".

"U Srbiji postoje građani koji drukčije razmišljaju i sramota je da nitko nije reagirao u njihovo ime", kaže Biserko.

Protiv pokroviteljstva države nad nedjeljnim okupljanjem na Ravnoj gori prosvjedovao je u nedjelju izjavom "Politici" Miodrag Zečević iz Saveza boraca Srbije i Crne Gore, ustvrdivši da bi "skup zabranila svaka država kojoj je stalo do njezina ugleda i antifašizma".

Prosvjed je izrazila i Socijaldemokratska omladina Socijaldemokratske unije Žarka Koraća, nazivajući događaj "sramotom i uvredom za srpski narod i njegovu antifašističku tradiciju", te zatražila i javnu ispriku vlade građanima i međunarodnoj javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙