FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: generalno zadovoljna rezultatima HNS-a, ali razočarana u Zagrebu

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Neću dati ostavku na mjestopredsjednice HNS-a, jer sam generalno zadovoljna rezultatima lokalnihizbora u Hrvatskoj, ali razočarana sam rezultatima u Zagrebu jer sunekoliko postotaka niži od onoga što smo očekivali, izjavila jepredsjednica HNS-a Vesna Pusić novinarima u prvim komentarimaneslužbenih rezultata.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Neću dati ostavku na mjesto predsjednice HNS-a, jer sam generalno zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj, ali razočarana sam rezultatima u Zagrebu jer su nekoliko postotaka niži od onoga što smo očekivali, izjavila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić novinarima u prvim komentarima neslužbenih rezultata.

Pusić je rekla da su u Zagrebu s osam vijećnika došli na pet te da misli kako u Zagrebu nisu smjeli imati ispod 10 posto.

Po prvim, privremenim, neslužbenim rezultatima zagrebačkog Gradskog izbornog povjerenstva sa 26 od ukupno 594 biračka mjesta na kojima se danas glasovalo za članove zagrebačke Gradske skupštine HNS je osvojio 8,77 posto glasova.

Pusić je inače istaknula da je HNS doživio "veliki pozitivni pomak jer je ta stranka nositelj ili dio pobjedničkih koalicija u svim većim gradovima u Hrvatskoj".

Predsjednica HNS-a procjenjuje da će u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji dobiti župana, a u Splitu, Rijeci, pa možda i u Osijeku, u kombinaciji s SDP-om dogradonačelnika.

Pusić je rekla da su izrazito zadovoljni s više od 70 posto osvojenih glasova u Varaždinu i s više od 60 posto u Varaždinskoj županiji, a u Čakovcu su osvojili više od 50 posto.

Dobar izborni rezultat Milana Bandića Pusić ocjenjuje potporom politici koju on vodi, a koja je u potpunoj suprotnosti od onoga što je svo vrijeme propagirao i želio voditi u gradu Zagrebu HNS.

"Nema razloga da nam Bandić ponudi koaliciju, to nije dobrotvorna organizacija da se išta nudi", rekla je Pusić na upit novinara kako će se HNS ponašati ako im Bandić ponudi koaliciju. Pusić je rekla da ako Bandić ima dovoljno sam nema razloga za koaliciju. Ponovila je da bi u koaliciju s SDP-om ušli da su u prilici, ali da Bandića ne bi podržali za gradonačelnika.

Prema mišljenju Vesne Pusić dio glasova HNS-u uzela je Nezavisna lista Tatjane Holjevac, ali ne i Borisa Mikšića jer je on, kako kaže, desničar.

Na pitanje novinara na čemu temelji optimizam da bi u Osijeku, s obzirom na izborne rezultate i visok postotak glasova Branimira Glavaša SDP s HNS-om mogao imati gradonačelnika Pusić ističe: "Sasvim je sigurno da Glavaš neće koalirati s HDZ-om, kao ni sa SDP-om ni HNS-om, pa se postavlja pitanje s kime će?".

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić zaključila je da će HNS biti ozbiljna oporba u gradu Zagrebu, spremna na otvorenu kritiku, a ne na iznošenje prljavog rublja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙