FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS predstavio projekt "Zagreb na Savi"

ZAGREB, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke(HNS) i njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Vesna Pusić,predstavila je večeras na Savskom nasipu kod Boćarskog doma, HNS-ovprojekt "Zagreba na Savi".
ZAGREB, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) i njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Vesna Pusić, predstavila je večeras na Savskom nasipu kod Boćarskog doma, HNS-ov projekt "Zagreba na Savi".

Pusić je rekla kako je nevjerojatno da u jednom gradu kao što je Zagreb, najatraktivnije zemljište za stanovanje, kulturne projekte i najrazličitije sadržaje kao što je ovo uz Savu, stoji neiskorišteno i godinama prazno.

"Umjesto da se tu intenzivno živi, tu nema pravog života kao što ima u drugim europskim gradovima koji imaju tu ogromnu i nevjerojatnu prednost - rijeku", naglasila je.

Vesna Pusić ocijenila je i kako se u Zagrebu na rijeku Savu gleda kao nešto što je kraj grada, što dijeli stari od novoga dijela grada, te nešto što je više granica nego poveznica.

"Pretvorimo Savu u prijateljicu i poveznicu Zagreba. U nešto što će pravi urbani život s njegovom kulturom i bogatstvom dovesti ovdje te prenijeti s druge strane rijeke", rekla je kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Pusić, dodavši kako je to jedan od planova HNS-a.

Napomenula je i da će se dolaskom grada na Savu rijeka očistiti, a hidroelektrane na Savi otkloniti će opasnost od poplava i istodobno dati energiju za Zagreb i njegovu okolicu.

Podsjetila je i na mnoge svjetske i europske velike gradove na rijekama, primjerice, na Pariz i obalu rijeke Seine. "To nam se čini kao srž onoga što jest grad Pariz koji je na samoj rijeci, u suživotu s rijekom, gdje je Seina pojam pravog urbanog Pariza, na isti način kao i primjerice Eiffelov toranj", kazala je Vesna Pusić.

Predstavnici HNS-a večras su predstavili i dva projekta izabrana kao najbolja na urbanističko-arhitektonskom natječaju za uređenje prostora na Savi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙