FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Pusić: Jedina smo građanska lista lijevog centra u Zagrebu

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodnestranke (HNS) Vesna Pusić danas je predstavila listu kandidataHNS-liberalnih demokrata za predstojeće lokalne izbore rekavši da jeto jedina građanska lista lijevog centra u Zagrebu.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić danas je predstavila listu kandidata HNS-liberalnih demokrata za predstojeće lokalne izbore rekavši da je to jedina građanska lista lijevog centra u Zagrebu.

"Ponosna sam što mogu biti na čelu liste koja je s obzirom na biografije i profesionalne karijere kandidata najbolja koju smo dosad imali", rekla je Vesna Pusić predstavljajući svoje HNS-liberalne demokrate i navela da listu također podržavaju redatelji Paolo Magelli i Branko Ivanda te glumci Relja Bašić i Željko Vukmirica.

Pusić je najavila da će se povući iz parlamenta i prihvatiti se posla gradonačelnice, ako pobijedi lista HNS-liberalnih demokrata koju, rekla je, nosi ideja prave građanske tradicije.

"Smatram da Zagreb ima šansu postati središte jugoistočne Europe, ali i poveznica Zapada s tzv. trećom Europom, od Ukrajine nadalje", rekla je napominjući da će nastojati učiniti da Zagreb svojim primjerom postane predvodnik tog identiteta kroz razvoj "čiste" industrije, visokog obrazovanja, znanosti i kulture.

Nositeljica liste HNS-a i ujedno kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Pusić je ocijenila da samo personalizacijom izbora i političkim projektima odgovornost dobiva ime i prezime.

Pritom je podsjetila kako bi u HNS-u bili najsretniji s mogućnošću neposrednog izbora gradonačelnika na čemu su par puta inzistirali kroz svoj prijedlog zakona.

Na upit s kim će koalirati nakon izbora Pusić je kazala da im je SDP prirodni koalicijski partner po političkom programu i dodala da će u tom slučaju u Gradskoj skupštini kompromisno odlučiti o izboru gradonačelnika ili gradonačelnice. Naglasila je da sigurno neće koalirati sa strankama desnice: ni s HDZ-om niti s HSP-om, dok druge stranke desnice, smatra, vjerojatno ni neće prijeći izborni prag.

Pusić je izrazila zabrinutost što se na SDP-ovoj listi nalaze i politički predstavnici HDZ-ovog projekta budući da se, kako je ustvrdila, politikom 'pokrivanja' cijelog biračkog tijela zapravo anulira politički pluralizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙