FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnji skup HNS-a za Karlovac

KARLOVAC, 4. svibnja 2005. (Hina) - Na središnjem predizbornom skupuHNS-a za grad Karlovac i Karlovačku županiju uoči lokalnih izborapredsjednica stranke Vesna Pusić rekla je večeras da je nositelj listeza grad Karlovac Nikola Vuljanić "savjestan, oštar, hrabar i pametan" te da "ima sve odlike koje mora imati dobar gradonačelnik".
KARLOVAC, 4. svibnja 2005. (Hina) - Na središnjem predizbornom skupu HNS-a za grad Karlovac i Karlovačku županiju uoči lokalnih izbora predsjednica stranke Vesna Pusić rekla je večeras da je nositelj liste za grad Karlovac Nikola Vuljanić "savjestan, oštar, hrabar i pametan" te da "ima sve odlike koje mora imati dobar gradonačelnik".

Za Darka Šantića, kao potencijalnog župana Karlovačke županije, rekla je da građani imaju "jedinstvenu prigodu da izaberu za župana čovjeka sa znanjem, izrazitim integritetom ličnosti, vrijednog i s bezgraničnim strpljenjem, koji uvijek učini ono što je rekao da će učiniti".

Govoreći nakon Nikole Vuljanića koji je iznio program razvoja Karlovca kao veleučilišnog središta, Vesna Pusić je iznijela niz primjera gradova u svijetu koji su u svojoj postindustrijskoj transformaciji skladišta, tvorničke hale i dokove iskoristili za obrazovne, kulturne i turističke sadržaje i razvili novi identitet i nova radna mjesta.

Nositelj liste za Županijsku skupštinu Darko Šantić predstavio je tri programa za svoj četverogodišnji angažman, ako pobjedi na izborima. Prvo je obnova poljoprivrednih domaćinstava za ravnomjerniji razvoj županije i opstanak ljudi na selu. Drugi se program odnosi na vodu kao stratešku sirovinu, a treći na informatizaciju regionalne samouprave.

I Darko Šantić i Vesna Pusić istaknuli su da HNS na tom programu radi već duže vremena, jer je samo kroz novu javnu upravu, gdje će se zbog informatizacije bitno reducirati "kontakti stranke i činovnika" moguće računati na bitno smanjenje korupcije u javnoj upravi i na efikasnu javnu upravu.

Na skupu u Karlovcu, među nekoliko stotina članova i simpatizera HNS-a bio je i predsjednik Stranke demokratske akcije Šemso Tanković koji je rekao da je članovima SDA preoporučeno da na županijskoj razini glasuju za jednu od dviju lista: HNS-ovu ili SDP-HSS-ovu. Moja nazočnost na HNS-ovom središnjem skupu svojevrsna je podrška HNS-ovim kandidatima, rekao je Tanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙