FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Servis HITRO.HR: desetak zahtjeva za otvaranje tvrtki

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Prvog radnog dana servisa HITRO.HR,servisa Vlade RH za ubrzanu komunikaciju poduzetnika i građana stijelima državne uprave, jučer je u poslovnici FINE u Ulici gradaVukovara u Zagrebu desetak građana predalo zahtjev za otvaranjetrgovačkog društva s ograničenom odgovornošću.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Prvog radnog dana servisa HITRO.HR, servisa Vlade RH za ubrzanu komunikaciju poduzetnika i građana s tijelima državne uprave, jučer je u poslovnici FINE u Ulici grada Vukovara u Zagrebu desetak građana predalo zahtjev za otvaranje trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću.

Prvog je dana HITRO.HR šaltere obišlo i 30-ak budućih potencijalnih poduzetnika, koji su se samo informirali o procesu osnivanja društva, a u prvih 24 sata zabilježeno je i oko 130.000 ulaza na web stranicu servisa, izvijestili su iz FINA-e.

Ujedno su najavili da će sljedeći HITRO.HR servis biti otvoren u poslovnici Financijske agencije u Splitu do kraja svibnja, a do kraja godine šalteri HITRO.HR servisa bit će otvoreni u poslovnicama FINE u svim većim hrvatskim gradovima.

Otvaranje tvrtke, ističe se, prva je u nizu usluga ovog servisa, kojim se u značajnoj mjeri ubrzava obavljanje administrativnih procedura te smanjuje broj potrebnih dokumenata i različitih ureda i institucija koje je potrebno obići.

Zakonskim izmjenama i tehnološkim rješenjima implementiranima u HITRO.HR servis broj koraka koje poduzetnik mora obaviti značajno se smanjio s dosadašnjih dvanaest na najviše četiri koraka.

Procjenjuje se da će se vrijeme potrebno za otvaranje tvrtke višestruko smanjiti, što će novim poduzetnicima donijeti znatne uštede u vremenu i novcu, ističu iz FINA-e, napominjući da otvaranje prve usluge HITRO.HR servisa predstavlja prvi i vrlo važan korak u povezivanju tijela državne uprave u jednu jedinstvenu mrežu, koja će predstavljati platformu za širenje servisa i uvođenje novih usluga.

Sve informacije o serisu mogu se dobiti na www.hitro.hr., besplatnom broju 0800 0080 ili na e-mail adresi info@hitro.hr.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙