FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje počinje poslovati i na Kosovu

PRIŠTINA/ZAGREB,21.travnja 2005(Hina) - Tvrtka Croatia SigurimiKosovo, u vlasništvu najveće hrvatske osiguravateljne tvrtke CroatiaOsiguranje d.d., dobila je danas trajnu licencu za rad na Kosovu.
PRIŠTINA/ZAGREB,21.travnja 2005(Hina) - Tvrtka Croatia Sigurimi Kosovo, u vlasništvu najveće hrvatske osiguravateljne tvrtke Croatia Osiguranje d.d., dobila je danas trajnu licencu za rad na Kosovu.

Takvu je odluku donio Platni Autoritet Kosova (BPK), za što je položen depozit od 2,5 milijuna eura.

Odobrenje licence Croatia Sigurimiju posebno je važno jer se gospodarska suradnja između Hrvatske i Kosova sve više razvija, izjavila je Ilirijana Shehu, direktorica predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Prištini.

Croatia Sigurimi prva je tvrtka jedne osiguravateljne kuće s područja zemalja bivše Jugoslavije registrirana na Kosovu.

U Croatia osiguranju ističu da će otvaranje vlastite tvrtke na Kosovu značiti iskorak u potencijalnim hrvatskim investicijama na tom području, na kojem - putem predstavništva, distributera ili temeljem dobivenih međunarodnih natječaja - djeluje 80-ak hrvatskih tvrtki.

Kako se doznaje, otvaranje tvrtke na Kosovu znači i ispitivanje tržišta za mogući ulazak na tržište Albanije.

Izvan Hrvatske, Croatia osiguranje još ima svoje tvrtke u Bosni i Hercegovini (CO Ljubuški), Srbiji i Crnoj gori (Milenijum osiguranje) i Makedoniji (Vardar osiguranje).

Grupa Croatia osiguranje, koju čini 13 društava u Hrvatskoj i zemljama regije, ostvarila je 98,8 milijuna kuna neto dobit, što je 37,1 posto veća dobit nego godinu prije.

(Hina) xbb ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙