FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Nitko neće mijenjati hrvatsku povijest

SPLIT, , 12. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i hrvatske VladeIvo Sanader poručio je večeras s predizbornog skupa u Splitu da nitkoneće mijenjati hrvatsku povijest, ni raditi reviziju Domovinskog rata.
SPLIT, , 12. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Ivo Sanader poručio je večeras s predizbornog skupa u Splitu da nitko neće mijenjati hrvatsku povijest, ni raditi reviziju Domovinskog rata.

"Ovdje iz Splita, s Prokurativa, poručujem svima da nitko neće mijenjati hrvatsku povijest, ni raditi reviziju Domovinskog rata. 'Oluja' nije bila zločinački pothvat, nego sjajna, veličanstvena operacija, kojom je hrvatski narod oslobodio središnje dijelove Hrvatske", rekao je Sanader na glavnom predizbornom skupu HDZ-a za grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.

Nakon oslobođenja zemlje, podsjetio je, obnovili smo Hrvatsku u većini. Pod vodstvom Franje Tuđmana i HDZ-a Hrvatska je postala članica Ujedinjenih naroda, a o tome smo sanjali i 1971. kada je ugušeno Hrvatsko proljeće. Ostao je još jedan neostvareni cilj na nacionalnoj razini, koji je u prvim programskim dokumentima HDZ-a iz 1989. zapisao Franjo Tuđman, a to je ulazak u Europsku zajednicu, kako se onda zvala Europska unija - naglasio je Sanader.

Svima onima koji me danas pitaju zašto toliko forsiram EU, odgovaram, zbog toga što je Hrvatska oduvijek dio Europe, ona živi europske vrijednosti i to samo treba formalizirati našim ulaskom, rekao je Sanader, istaknuvši da u EU "hoćemo zbog naše budućnosti, naše djece".

Sanader je pozvao nazočne da u nedjelju iziđu na lokalne izbore i promijene vlast u Splitu, a što se tiče Splitsko-dalmatinske županije, istaknuo je, tu postoji kontinuitet HDZ-a, jer od 1993. tu uvijek pobjeđivao.

Predsjednik HDZ ocijenio je da je u onim gradovima i općinama gdje god je HDZ bio na vlasti vidljiv napredak, a gdje su oporba napretka nema, ili ga ima vrlo malo, jer se u njima "svađaju između sebe kako podijeliti fotelje, kao što je bio slučaj u Splitu, gdje su se svađali tko će dobiti koje komunalno poduzeće, a briga ih za grad".

Sander je podsjetio što je HDZ dosad postigao, a govoreći o autocesti Split - Zagreb, istaknuo je da je ona djelo svih Hrvata, ali da ju je HDZ počeo graditi 1994., kada je predsjednik Tuđman nazočio početku miniranja tunela sv. Rok, dok su s druge strane tunela još bili četnici. Evo sada završavamo tu autocestu, taj stari hrvatski san, i otvorit ćemo je u cijelosti za mjesec i pol dana. A odmah ćemo nakon toga nastaviti prema Dubrovniku. Gradit ćemo i most Komarna - Pelješac, i to brzo, koji će povezati Hrvatsku, kazao je, među ostalim, Sanader.

Na predizbornom skupu HDZ-a na Prokurativama za splitsko Gradsko vijeće i županijsku Skupštinu, na kojem se okupilo oko dvije tisuće ljudi, predstavili su se svi kandidati gradske i županijske liste predvođeni Zvonimirom Puljićem, kandidatom za splitskog gradonačelnika i Živkom Nenadićem, prvim na županijskoj listi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙