FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivić: Regionalizam prvi korak k autonomaštvu

ĐAKOVO, 8. svibnja 2005. (Hina) - Nositelj osječko-baranjske županijskeliste HDZ-HSLS Tomislav Ivić izjavio je u nedjelju kako je"regionalizam prvi korak k autonomaštvu".
ĐAKOVO, 8. svibnja 2005. (Hina) - Nositelj osječko-baranjske županijske liste HDZ-HSLS Tomislav Ivić izjavio je u nedjelju kako je "regionalizam prvi korak k autonomaštvu".

"Mi smo apsolutno protiv regionalizma: on je prvi korak k autonomaštvu i dezintegraciji Republike Hrvatske", rekao je Ivić na konferenciji za novinare.

Ivić je ocijenio kako unatoč pravom političkom puču i opstrukciji da HDZ izađe na izbore u Osječko-baranjskoj županiji, HDZ na njih izlazi potpuno spreman.

Izrazio je uvjerenje da će koalicija HDZ-HSLS nakon izbora svakako participirati u vlasti i u županiji i u gradu Đakovu.

"U zadnjih godinu i pol koliko je HDZ u ovoj županiji na vlasti učinjeno je mnogo i to je vrijeme jedno od najuspješnijih za ovu županiju, počev od projekta Koridora 5C, plinofikacije Baranje, navodnjavanja, zapadne osječke obilaznice", rekao je Ivić.

Obećao je da će u tom duhu i nastaviti - u smjeru daljnjeg gospodarskog razvoja, razvoja malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva. "Jamstvo za to su kvalitetni ljudi na listama logične koalicije HDZ-HSLS. Mi ne objavljujemo rat Zagrebu, mi u Zagrebu vidimo partnera i imamo puno povjerenje u Vladu", dodao je Ivić.

Kazao je kako priče o zapostavljenosti Slavonije nisu utemeljene. "Slavonija jest u teškoj situaciji, no postavlja se pitanje tko ju je doveo u to stanje, tko je kriv za devastaciju osječkog gospodarstva, tko nas i kako zastupa u Zagrebu", rekao je Ivić.

Tomislav Ivić je na čelu osječko-baranjskog HDZ-a naslijedio Branimira Glavaša koji je izbačen iz stranke nakon što je pokrenuo inicijativu za osnivanje Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, što je središnjica HDZ-a ocijenila kao "djelovanje suprotno programu stranke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙