FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predizborni skup HDZ-ove koalicije u Dubravi

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici koalicije HDZ-DC-HSLS-Hrvatski demokršćani na večerašnjem predizbornom skupu za istočni dioZagreba, održanom u Dubravi, predstavili su program i kandidate napredstojećim lokalnim izborima za Gradsku skupštinu i vijeća gradskihčetvrti.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici koalicije HDZ-DC-HSLS- Hrvatski demokršćani na večerašnjem predizbornom skupu za istočni dio Zagreba, održanom u Dubravi, predstavili su program i kandidate na predstojećim lokalnim izborima za Gradsku skupštinu i vijeća gradskih četvrti.

Zamjenica predsjednika stranke i predsjednica zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor, osvrćući se na prijedlog proširenja haaških optužnica protiv hrvatskih generala, istaknula je da vojnoredarstvene akcije "Oluja" i "Bljesak" nisu bile zločinačke operacije, nego osloboditeljske akcije Hrvatske vojske.

Nećemo nikome dopustiti da mijenja noviju hrvatsku povijest, jer su za samostalnu Hrvatsku pale mnoge žrtve, poručila je Kosor i dodala kako se ne treba obazirati na tvrdnje koje nemaju uporišta. "Žele nas poniziti", kazala je.

U vezi izbora za čelne ljude Grada Zagreba, Kosor je kazala da glavni hrvatski grad zaslužuje vodstvo koje će njime znati upravljati i voljeti ga.

Nositeljica HDZ-ove koalicijske liste Marina Matulović Dropulić najavila je povezivanje poduzetništva, obrtništva i kvalitetniju socijalnu skrb, izgradnju školskih i sportskih objekata, te rješavanje prometnih problema i bespravne izgradnje. Najavila je da će jedan od gradskih trgova nositi ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Član HDZ-ova Predsjedništva i drugi kandidat na HDZ-ovoj listi Andrija Hebrang iznio je podatke iz izvješća Državne revizije, kojom je, kako tvrdi, utvrđeno postojanje 648 milijuna kuna obveza Grada i 475 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja za zakupnine nekretnina.

Optužio je aktualnu gradsku vlast, među ostalim, za nerad, nenamjensko trošenje gradskog novca i socijalnu neosjetljivost.

O radu gradske vlasti kritički su govorili i predsjednik Hrvatskih demokršćana Ante Ledić, potpredsjednik DC-a Joško Morić i HSLS-ov kandidat Josip Kereta.

HDZ je danas priopćenjem pozvao zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića da podastre podatke kako je potrošeno gotovo 26,8 milijardi kuna, koliko je iznosio zagrebački proračun od 2000. do 2005., budući da, kaže se u priopćenju, građanima Zagreba, koji plaćaju najveći prirez u Hrvatskoj, nije ni najmanje popravljena kvaliteta života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙