FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za intendanta HNK u Zagrebu

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture i Gradski uredza kulturu raspisali su u srijedu javni natječaj za imenovanjeintendanta zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK), potvrdiloje danas Ministarstvo kulture.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture i Gradski ured za kulturu raspisali su u srijedu javni natječaj za imenovanje intendanta zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK), potvrdilo je danas Ministarstvo kulture.

Natječaj je otvoren 30 dana, a novi će se intendant znati najkasnije 45 dana nakon što se zaključi natječaj.

Kandidati moraju imati visoku stručnu spremu društvenog smjera, pet godina radnog iskustva u kazališnoj umjetnosti ili deset godina u struci, moraju biti afirmirani kad je riječ o kulturi i kulturnim djelatnostima i znati barem jedan svjetski jezik.

Po riječima pomoćnika ministra kulture za kazališno-scensku djelatnost Srećka Šestana, kandidati su dužni, uz dokaz o ispunjavanju uvjeta iz natječaja, priložiti i četverogodišnji program rada u skladu s osnovnim programskim smjernicama i zadanim financijskim okvirom.

Kazalište će, kako je dodao, tijekom natječaja kandidatima omogućiti uvid u programske smjernice i zadani financijski okvir te ustanove.

Na upit o mogućim kandidatima za tu dužnost koji se posljednjih dana spominju u medijima, kao što su Nedjeljko Fabrio, Krešimir Dolenčić, Slobodan Šnjader i drugi, Šestan je odgovorio kako favoriziranja kandidata nema, a svi koji zadovoljavaju uvjete ravnopravno ulaze u utrku.

Nakon smjene bivšeg intendanta Mladena Tarbuka, od veljače obnašateljica dužnosti intendanta je bivša poslovna ravnateljica HNK Jasna Jakovljević.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙