FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska predstava "Galeb" najbolja na 12. festivalu malih scena

RIJEKA ,10. svibnja 2005.(Hina) - Predstava "Galeb" kazališta Kretakoriz Budimpešte po Antonu Pavloviču Čehovu u režiji Arpada Schillingaproglašena je najboljom predstavom u cjelini na 12. međunarodnomfestivalu malih scena, koji je završen večeras u Rijeci.
RIJEKA ,10. svibnja 2005.(Hina) - Predstava "Galeb" kazališta Kretakor iz Budimpešte po Antonu Pavloviču Čehovu u režiji Arpada Schillinga proglašena je najboljom predstavom u cjelini na 12. međunarodnom festivalu malih scena, koji je završen večeras u Rijeci.

Redatelj ove predstave Shiling dobitnik je nagrade "Anđelko Štimac" za najbolju režiju.

Gledateljstvo je najboljom ocijenilo predstavu riječkog HKD teatra "Ćelava pjevačica", koja je dobila nagradu "Dalibor Foretić".

Najboljim muškim glumcima ravnopravno su proglašeni Jovica Mihajlovski iz Dramskog teatra Skopje za ulogu u predstavi "Druga strana" i Nikola Ristanovski iz Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice za ulogu u predstavi "Nigdje nikog nemam".

Najboljom glumicom proglašena je Annamaria Lang iz kazališta Kretakor u predstvi "Galeb".

Najbolju mušku sporednu ulogu, po ocjeni prosudbene komisije, ostvario je Miodrag Krstović iz Ateljea 212, u predstavi "Velika bijela zavjera", a žensku sporednu ulogu Edita Karađole iz riječkog HKD teatra, u predstavi "Ćelava pjevačica".

Najbolja mlada glumica je Kamka Tocinovski s ulogom u predstavi "Druga strana".

Nagradu za najbolju dramaturgiju dobili su svi izvođači u predstavama "Bilježnica" i "Dokaz" kazališta De Onderneming iz Belgije, za najbolju scenografiju Miodrag Tabački za predstavu "Nigdje nikog nemam" a za kostimografiju Charlotte Willems za predstave "Bilježnica" i "Dokaz".

Nagradu za scensku glazbu dobili su glazbenici iz letonske predstave "Puši, vjetriću!", a onu za dizajn svijetla Radomir Stamenković za "Veliku bijelu zavjeru".

Oni su nagrađeni nagradama "Veljko Maričić".

U prosudbenoj komisiji bili su glumica iz Beograda Milena Dravić, glumica iz Maribora Milada Kalezić, redatelj iz Sarajeva Dino Mustafić, glumac iz Splita Žarko Radić i dramaturginja i koreografkinja iz Zagreba Željka Turčinović.

Nagradu Novog lista "Mediteran" u vrijednosti od 1000 eura dobio je glumac Nikola Ristanovski u predstavi "Nigdje nikog nemam".

Na 12. međunarodnom festivalu malih scena od 2. svibnja odigrano je 12 predstava u izvedbi 11 kazališta i kazališnih skupina iz osam europskih zemalja na četiri scene u Rijeci. Izbornik je bio Hrvoje Ivanković a umjetnički direktor festivala je Nenad Šegvić.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙