FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Predstavljena županijska koalicija SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a

SPLIT, 11. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici koalicijeSDP-HNS-HSS-HSU danas su na konferenciji za novinare u Splituobjelodanili svoju listu za nedjeljne izbore za SkupštinuSplitsko-dalmatinske županije.
SPLIT, 11. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici koalicije SDP-HNS-HSS-HSU danas su na konferenciji za novinare u Splitu objelodanili svoju listu za nedjeljne izbore za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Nositelj liste i kandidat za župana Venko Ćurlin iz SDP-a predstavio je kandidate s koalicijske liste, rekavši kako su oni "kvalitetni i moralni" te da su se "dokazali u radu".

Napomenuo je da se izborni koalicijski program pod sloganom "Živjeti za Dalmaciju" temelji isključivo na gospodarskom rastu te je izrazio uvjerenje u pobjedu. Dodao je da će se projekti komunalne infrastrukture, cesta i drugi koje je (bivša) SDP-ova Vlada počela u svom mandatu u Županiji nastaviti ako koalicija pobijedi. To omogućuje razvoj turizma, glavne županijske djelatnosti, kao i autocesta Zagreb - Split koja mora doći do Ploča i spojiti se sa svim gradovima na moru i sa zagorskim dijelom Županije, Sinjem i Vrgorcem. Time Dalmacija postaje vratima srednje Europe, što zahtijeva i ulaganje u razvoj luka, dodao je.

Ćurlin je istaknuo da se se zauzimaju za očuvanje i zaštitu okoliša, održiv i uravnotežen razvoj priobalja, otoka i zaleđa utemeljen na tradiciji i očuvanoj povijesnoj i kulturnoj baštini.

Ako pobijedi na županijskim izborima, koalicija će najviše podupirati razvoj turizma, pomorstva, brodogradnje, ribarstva, uzgoj i preradbu ribe te poljoprivredu, najavio je Čurlin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙