FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader u Osijeku: HDZ ne sanja, nego ostvaruje budućnost

OSIJEK,11. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske demokratskezajednice (HDZ) Ivo Sanader izjavio je večeras u Osijeku kako je HDZstranka koja ne sanja, nego ostvaruje budućnost, te pozvao birače dana lokalnim izborima daju glas koaliciji HDZ-HSLS i tako zajamčebudućnost Osijeka i Osječko-baranjske županije, ali i RepublikeHrvatske.
OSIJEK,11. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader izjavio je večeras u Osijeku kako je HDZ stranka koja ne sanja, nego ostvaruje budućnost, te pozvao birače da na lokalnim izborima daju glas koaliciji HDZ-HSLS i tako zajamče budućnost Osijeka i Osječko-baranjske županije, ali i Republike Hrvatske.

Na središnjem predizbornom skupu koalicije HDZ-HSLS za Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek Sanader je podsjetio da je HDZ "ostvario najveće ciljeve hrvatskog naroda, hrvatsku samostalnost i slobodu, samostalnu i suverenu RH".

"Slavonija je srce Hrvatske, ali svi smo mi Hrvati, bez obzira odakle dolazili, dio jednog narodnog bića hrvatskog naroda", rekao je Sanader, istaknuvši da su županije "važne radi integracije Hrvatske". Hrvatska Vlada djeluje "na dobrobit svih hrvatskih krajeva, jer želi njihov ravnomjeran razvoj", rekao je Sanader, podsjetivši kako je ove godine Vlada otpisala svoja potraživanja kombinatu "Belje" dd, u iznosu od 300 milijuna kuna, te "Valpovu" dd, od 57 milijuna kuna.

"Hrvatska ima 4,5 milijuna ljudi i 101 političku stranku. Ne treba nam to, profilirajmo svi zajedno političku scenu. Zaboravimo otpadnike, Glavaš će proći jednako kao Pašalić i Mato Šimić, tko zna za te ljude danas", kazao je Sanader.

Osvrućući se na proces stvaranja i obrane samostalne hrvatske države Sanader je, govoreći o akciji "Oluja", kazao kako "Oluja" "ostaje zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijesnicu" te da "nitko neće mijenjati hrvatsku povijest i raditi reviziju Domovinskog rata".

Vladimir Šeks ustvrdio je kako će se nakon 15. svibnja "još lakše disati, kada će 'kiše izborne oluje' s političke pozornice 'otpuhnuti' one koji su do jučer nasiljem i političkim terorom djelovali u ovome gradu i Županiji".

"Ovih smo dana imali na sceni jedan protuustavni pokušaj da se ukine pet slavonskih županija i spoji u jednu regiju te da se na taj način dezintegrira Hrvatska. To su prikrivene ambicije jednoga čovjeka obuzetog pohlepom za vlašću koji je, skrivajući se iza tih parola, doveo u zabludu mnoge ljude, koji su lakovjerno prihvatili koncept koji bi Slavoniju i Baranju, doveo u sukob i napetost s ostalim dijelovima Hrvatske", rekao je Šeks.

Dodao je kako se HDZ, "s tim ljudima, a posebice jednim, razišao jer neće dopustiti da se stvaraju političke napetosti i širi uvjerenje da je teritorijalno ustrojstvo RH razlogom poteškoća u gospodarskom razvoju slavonskih županija, jer to nije istina".

Luka Bebić pozvao je birače da na izborima podupru koalicijsku listu HDZ-a i HSLS-a te odrede svoju budućnost, ocijenivši da je ona osigurana, ako lokalna i središnja vlast surađuju.

Na skupu su se predstavili nositelji županijske i osječke gradske liste Tomislav Ivić i Luka Crnković te kandidat sa županijske liste i predsjednik županijske organizacije HSLS-a Zdravko Vukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙