FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čehok: lokalni su izbori važniji i od predsjedničkih i od parlamentarnih

OSIJEK, 4. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok nadanašnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio da su lokalniizbori važniji i od predsjedničkih i od parlamentarnih jer se na njimatestira koliko hrvatski građani vjeruju u učinkovitost jedinicalokalne samouprave.
OSIJEK, 4. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio da su lokalni izbori važniji i od predsjedničkih i od parlamentarnih jer se na njima testira koliko hrvatski građani vjeruju u učinkovitost jedinica lokalne samouprave.

Uloga gradonačelnika važnija je od predsjedničke, premijerske ili predsjednika stranaka jer se, kako je rekao, na državnoj razini mogu donijeti najbolji zakoni, ali ako se u gradovima ne stvori dobra infrastrukturna i ostala podloga, kapital neće dolaziti.

Također, dodao je Čehok, lokalni će izbori biti i svojevrstan ispit što hrvatski građani misle o HDZ-ovu putu prema europskim integracijama.

Čehok je ocijenio da je "sukob u HDZ-u umjetno stvoren" te da je "riječ o nekim drugim stvarima". Osijek je nekoliko tjedana tema udarnih vijesti, kazao je, dodavši kako je "grad bitniji od sukoba dviju frakcija jedne stranke".

HSLS se zauzima za regionalizaciju i decentralizaciju, ali postupno, kazao je Čehok, dodavši da njihov program podrazumijeva pet do šest regija u Hrvatskoj. Novac iz fondova EU-a moguće je povlačiti jedino regionalno. Decentralizacija je nužna, jer nema logike, kazao je, da primjerice iz državnog proračuna tek jedan posto dolazi u županije.

U Osijeku HSLS četvrti put izlazi samostalno na izbore, a na županijskoj razini koalira s HDZ-om, rekao je Zdravko Vukić, predsjednik županijskog HSLS-a.

Boris Zebić, v.d. predsjednika osječkog HSLS-a, istaknuo je kako "nikada nije na gradskoj razini potpisan koalicijski sporazum između HSLS-a i HDZ-a" te kako je Branko Lacković, donedavni predsjednik osječkog HSLS-a, isključen iz stranke jer je prešao na nezavisnu listu Branimira Glavaša.

Nositelj izborne liste HSLS-a za grad Osijek je Boris Zebić i ujedno kandidat za gradonačelnika. Govoreći o programu stranke, naglasio je kako je njegova najvažnija odrednica pokretanje gospodarstva kao preduvjeta svih ostalih aktivnosti.

Na novinarski upit kako će riješiti problem komaraca koji su za Osječane ovih dana velika napast, rekao je da je "nužno zatražiti pomoć Svjetske zdravstvene organizacije i međunarodne zajednice jer je "očito riječ o nekim novim mutantima te dosadašnje tretiranje i studije nisu adekvatne".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙