FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ uputio prigovor HTV-u zbog neravnopravnog praćenja kandidata

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Izborni stožer koalicijeHDZ-DC-HSLS-HD za Grad Zagreb uputio je danas prigovor HTV-u zbog,kako navodi, neravnopravnog praćenja kandidata za izbore tenepridržavanja pravila koja je HTV sam donio.
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Izborni stožer koalicije HDZ-DC-HSLS-HD za Grad Zagreb uputio je danas prigovor HTV-u zbog, kako navodi, neravnopravnog praćenja kandidata za izbore te nepridržavanja pravila koja je HTV sam donio.

Koalicija HDZ-DC-HSLS-HD za Grad Zagreb ovime samo želi upozoriti na propuste koji su se počeli događati već prvoga dana kampanje sa željom da se isti više ne ponavljaju s ciljem korektne i nepristrane izborne utrke, navodi HDZ u prigovoru upućenom glavnom ravnatelju HRT-a Mirku Galiću, glavnom uredniku IP-a Vladimiru Rončeviću i voditelju izbornog stožera HTV-a Nikoli Kristiću.

U priopćenju se navodi da je HTV u "Dnevniku" 24. travnja, u prilogu iz Plehana (BiH), emitirao izjavu Milana Bandića, nositelja liste SDP-HSS-HSU za Grad Zagreb, a svega nekoliko sati nakon toga i njegovu izjavu u emisiji "Shpitza".

"HTV je time već na samom početku kampanje započeo favorizirati jednog od kandidata te narušio ravnopravnost kandidata i stranaka", navodi u prigovoru Izborni stožer koalicije HDZ-DC-HSLS-HD za Grad Zagreb i dodaje da se nepristrani promatrač može s razlogom zapitati je li to sve slučajno.

U prigovoru podsjećaju da je izborna kampanja počela u nedjelju, 24. travnja i pozdravljaju što je HTV donijela pravila kako bi svaka stranka ili nezavisna lista u Gradu Zagrebu mogla predstaviti svoj program i dva skupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙