FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vranković s finskom ministricom vanjske trgovine i razvitka

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvoVladimir Vranković razgovarao je danas s ministricom vanjske trgovinei razvitka Finske Paulom Lehtomaki o mogućnostima gospodarske suradnjedviju država i poboljšanju robne razmjene.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković razgovarao je danas s ministricom vanjske trgovine i razvitka Finske Paulom Lehtomaki o mogućnostima gospodarske suradnje dviju država i poboljšanju robne razmjene.

Vranković i Lehtomaki su zaključili da mogućnosti za unaprjeđenje gospodarske suradnje nisu do sada bile dovoljno iskorištene te da je za razvitak industrija potrebno uspostaviti poslovne kontakte i organizirati susrete gospodarstvenika, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Finsku stranu su zanimale industrijske politike u Hrvatskoj, sektori s potencijalom rasta i razvoja te tehnologije koje će unaprijediti konkurentnost hrvatskih tvrtki.

Nakon sastanka s ministricom Lehtomaki, državni tajnik Vranković razgovarao je i s Ole Johanssonom, predsjednikom finske tvrtke Wartsila Corporation, proizvođačem opreme za izgradnju brodova, o stanju u hrvatskoj brodogradnji te o mogućnostima suradnje na tom području.

S ciljem unapređenja suradnje i nastupa na hrvatskom tržištu dogovorena je razmjena informacija i projekata te je okvirno planiran novi susret s finskim gospodarstvenicima kroz mjesec dana, navodi se u priopćenju.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Finske lani je iznosila 69,2 milijuna američkih dolara, pri čemu je Hrvatska u Finsku izvezla roba u vrijednosti od svega 12,47 milijuna dolara, dok je uvoz iz te zemlje iznosio 52,7 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙