FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinari nagrađeni za pisanje protiv rasizma

ZAGREB/BRUXELLES, 2. svibnja 2005. (Hina) - Europska novinarska nagrada"Za različitost - Protiv diskriminacije" dodijeljena je skupinifrancuskih novinara za članak o rasizmu na radnom mjestu, objavila jeu ponedjeljak Europska komisija.
ZAGREB/BRUXELLES, 2. svibnja 2005. (Hina) - Europska novinarska nagrada "Za različitost - Protiv diskriminacije" dodijeljena je skupini francuskih novinara za članak o rasizmu na radnom mjestu, objavila je u ponedjeljak Europska komisija.

Pascale-Marie Deschamps, Michel Derenbourg, Claire Aube i Lionel Steinmann u svojem članku otvoreno pišu o rasnoj diskriminaciji na radnom mjestu. Drugu i treću nagradu osvojili su novinari iz Danske i Mađarske.

Francuski, danski i mađarski novinari dobit će za nagradu put u jednu od europskih zemalja po vlastitom izboru, uz program koji će im izraditi Europska komisija.

Ova europska nagrada dodjeljuje se novinaru čiji je rad pridonio boljem razumijevanju različitosti i borbe protiv diskriminacije u zapošljavanju, a dio je petogodišnje europske kampanje protiv diskriminacije na radnom mjestu.

Tri su članka izabrana među 250 njih iz svih 25 zemalja EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙