FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitnici HND-ove nagrade za 2004.

Hrvatska-nagrade-novinariDobitnici HND-ove nagrade za 2004. Hrvatsko novinarsko društvo (HND)objavilo je na svojoj internet stranici dobitnike nagrada za najboljenovinarske radove prošle godine, a tko će biti novinar godine, saznatće se na svečanoj dodjeli nagrada u HND-u u utorak, 3. svibnja, naSvjetski dan slobode medija.

ZAGREB, 1. svibnja 2005.(Hina) -

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) objavilo je na svojoj internet stranici dobitnike nagrada za najbolje novinarske radove prošle godine, a tko će biti novinar godine, saznat će se na svečanoj dodjeli nagrada u HND-u u utorak, 3. svibnja, na Svjetski dan slobode medija.

O novinarskim nagradama za najbolje radove u tiskanim medijima, na radiju i televiziji odlučivao je Ocjenjivački odbor HND-a, a o novinaru godine odlučit će glasovi članova HND-a, koji mogu birati između novinarke Jutarnjeg lista Sanje Modrić i novinara Novog lista Branka Mijića.

HND-ovu nagradu za životno djelo "Otokar Keršovani" dobio je Gojko Marinković, a Središnji odbor HND-a odlučio je na sjednici održanoj 26. travnja da se priznanje HND-a "Milan Grlović" za godinu 2004. dodijeli Boži Šimleši i Josipu Grbelji.

Ocjenjivački odbor HND-a dodijelio je nagrade "Marija Jurić-Zagorka" za najbolje novinarske radove u tiskanim medijima, na radiju i televiziji, te fotografske nagrade "Nikša Antonini", "Ivan Fabijan" i "Pavao Cajzek".

Nagrade "Marija Jurić-Zagorka" dobili su:

Za vijest-izvještaj novinar Večernjeg lista Renato Ivanuš za izvještaje o nakani Vlade da tvrtki "Bechtel" dodijeli posao mimo natječaja; za najbolju reportažu novinarka Večernjeg lista Zorana Bajt, za seriju reportaža s tursko-iračkoga graničnog područja. Za intervju je nagrađen Šenol Selimović, za razgovor s Gianfrancom Finijem (Slobodna Dalmacija). Za komentar/kolumnu nagrađen je Ante Tomić za komentare u kolumni Jutarnjeg lista "Klasa optimist", a za istraživačko novinarstvo Hrvoje Appelt za istraživanje o slučaju Imostroja "Spas radnih mjesta u sjeni sukoba interesa" (Jutarnji list).

Za najbolje uređenu rubriku nagrađen je "Bestseler" Jutarnjeg lista.

Nagradu za unapređenje novinarskog izraza dobio je Zdravko Zima, kolumnist Novog lista.

U kategoriji radijskog novinarstva nagradu za reportažu dobio je novinar Hrvatskoga radija Franjo Marinković za reportažu "Moji rođaci", za istraživačko novinarstvo na radiju novinarka Radija 101 Ana Jergović za trilogiju o saborskim zastupnicima "Dajmo da govore", "Dajmo da čitaju" i "Gdje su bivši saborski zastupnici".

U kategoriji televizijskog novinarstva nagradu za reportažu dobila je novinarka HTV-a Sanja Pražen za reportažu "Netipična tipkovnica" (emisija "Globalno sijelo"). Za TV intervju nagradu je dobila HTV-ova novinarka Silvija Luks za razgovor s Carlom del Ponte.

Nagradu "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju dobio je Ratko Mavar za fotografiju susreta obitelji Blaškić, objavljenu u Vjesniku.

Nagrada "Ivan Fabijan" za najbolju fotografiju iz kulture i umjetnosti godine 2004. dodijeljena je Matku Biljaku, fotoreporteru Slobodne Dalmacije.

Nagrada "Pavao Cajzek" za fotoreportera godine za ukupan rad godine 2004. dodijeljena je Goranu Stanzlu, fotoreporteru Večernjeg lista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙