FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Prva revija fotografija studenata ADU-a

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - "Prva revija fotografija", izložbafotografija studenata filmskog i TV snimanja Akademije dramskihumjetnosti (ADU) u Zagrebu koja kani prerasti u tradicionalnu, održatće se 16. svibnja navečer u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH-a.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - "Prva revija fotografija", izložba fotografija studenata filmskog i TV snimanja Akademije dramskih umjetnosti (ADU) u Zagrebu koja kani prerasti u tradicionalnu, održat će se 16. svibnja navečer u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH-a.

Rad studenta studija filmskog i TV snimanja velikim dijelom temelji se na fotografiji te velik broj studenata nakon diplome odabire upravo fotografiju (novinsku, oglasnu, modnu ili umjetničku).

Fotografije za izložbu, koju će otvoriti dekan ADU-a Branko Ivanda, odabrali su studenti i presjek su njihova stvaralaštva koje obuhvaća radove nastale u tijeku školskih vježba, ali i samostalna rada. Svaki od 25 studenata predstavljen je s po dvjema crno-bijelim fotografijama.

Žiri sastavljen od profesora Akademije izabrat će tri najbolje i u prigodi otvorenja dodijelit će nagrade njihovim autorima. Osim toga bit će dodijeljena i Nagrada publike i Nagrada FRKA-e (Filmske revije kazališne akademije).

Studij fotografije za sada ne postoji u Hrvatskoj, ali je prije nekoliko mjeseci na Akademiji dramske umjetnosti osnovana Katedra fotografije s nakanom da preraste u samostalan studij.

Izložba je otvorena do 21. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙