FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH traži ustavne promjene

MOSTAR, 15. travnja 2005. (Hina) - Središnji odbor HDZ-a BiH nadanašnjem je zasjedanju u Mostaru i službeno zaključio kako su nužneustavne promjene u BiH, izjavio je u petak kasno popodne predsjednikHDZ-a BiH Bariša Čolak.
MOSTAR, 15. travnja 2005. (Hina) - Središnji odbor HDZ-a BiH na današnjem je zasjedanju u Mostaru i službeno zaključio kako su nužne ustavne promjene u BiH, izjavio je u petak kasno popodne predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak.

On je objasnio kako je najveći dio rasprava na današnjem zasjedanju Središnjeg odbora HDZ BiH bio posvećen ustavnim promjenama. "HDZ BiH želi složenu, decentraliziranu državu u kojoj će svi njeni narodi i građani biti ravnopravni", naglasio je Čolak.

Po Čolakovim riječima u predstojećim ustavnim promjenama HDZ BiH će se zauzimati za tri razine vlasti - državnu i općinsku, te razinu između općina i države.

Čolak je kazao kako bi po zamislima HDZ-a BiH kao srednja razina vlasti trebale biti najmanje tri federalne jedinice, a kako je dodao, može ih biti i više.

"Još nismo službeno zaključili kako ćemo zvati te srednje razine vlasti, ali ćemo se zauzimati da one imaju zakonodavnu i izvršnu vlast", kazao je Čolak.

Dodao je kako je Središnji odbor HDZ BiH zadužio stranačko Predsjedništvo da izradi cjeloviti prijedlog ustavnih promjena u BiH i ponudi ga na javnu raspravu.

Središnji odbor HDZ BiH potvrdio je i odluku Predsjedništva stranke da se izborni sabor HDZ BiH sazove za 4. lipnja u Mostaru. Takvu odluku Predsjedništvo HDZ BiH donijelo je na današnjoj sjednici koja je prethodila zasjedanju stranačkog Središnjeg odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙