FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: natječaji za dva velika gradska projekta

RIJEKA,10. svibnja 2005.(Hina) - Poglavarstvo grada Rijeke na današnjojje sjednici odlučilo raspisati dva javna opća i pozivna natječaja zaizradbu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja autobusnogkolodvora i nove zgrade Gradske knjižnice u gradskom središtu.
RIJEKA,10. svibnja 2005.(Hina) - Poglavarstvo grada Rijeke na današnjoj je sjednici odlučilo raspisati dva javna opća i pozivna natječaja za izradbu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja autobusnog kolodvora i nove zgrade Gradske knjižnice u gradskom središtu.

Sadašnji smještaj riječke Gradske knjižnice, rečeno je, posve je neprikladan, a za mjesto nove odabran je Klobučarićev trg i to iznad podzemne garaže koja se gradi.

Na tom je prostoru tvrtka "Fenixve" trebala izgraditi podzemnu garažu i stambeno-poslovni kompleks, no čelnici te tvrtke optuženi su na riječkom Županijskom sudu za financijske zlouporabe povezane s tim projektom, a radove je nastavila tvrtka "Austrograd".

Natječaj za knjižnicu raspisuje se u svibnju i zatvara u rujnu, a predviđa tri nagrade: od 100.000, 65.000 i 35.000 kuna. Osim autora koji se mogu prijaviti na natječaj pozvano je i pet uglednih hrvatskih arhitekata i arhitektonskih ureda.

Natječajni rokovi za projekt autobusnog kolodvora su isti, predviđene su nagrade od 150.000, 100.000 i 60.000 kuna, a kao i za projekt knjižnice pozvano je pet hrvatskih autora. Novi kolodovor gradit će se na Žabici, prostoru zapadno od sadašnjeg kolodvora, gdje su sada lučka skladišta, a bit će izravno povezan sa željezničkim kolodvorom.

Investitor za oba projekta je grad Rijeka, a provoditelj riječko Društvo arhitekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙