FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova ponovno odbio izravni razgovor sa službenim Beogradom

PRIŠTINA,20.travnja.2005(H) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugovaizjavio je u srijedu, reagirajući na poziv srbijanskog predsjednikaBorisa Tadića, da ne može izravno razgovarati sa službenim Beogradom.
PRIŠTINA,20.travnja.2005(H) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova izjavio je u srijedu, reagirajući na poziv srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, da ne može izravno razgovarati sa službenim Beogradom.

Rugova je rekao kako najbolja bilo održati jedan međunarodni skup gdje bi sudjelovali svi predsjednici zemalja regije. "Ne želim ništa raditi bez međunarodne zajednice koja je ovdje, a izravni politički razgovori s Beogradom su veoma teški i neizvedivi" rekao je Rugova nakon susreta s izaslanstvom parlamentarne skupštine NATO-a koje je posjetilo Kosovo.

Na tom je susretu Rugova ponovio svoj poznati stav kojim traži priznanje neovisnosti Kosova.

Europska unija zatražila je ranije u srijedu od čelnika kosovskih Albanaca Ibrahima Rugove da sa Srbijom započne dijalog o budućnosti Kosova koje je trenutno pod upravom Ujedinjenih naroda.

Povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn ocijenio je da bi taj potez mogao biti od pomoći mogućim pregovorima međunarodne zajednice o statusu Kosova koji bi se održali krajem godine. Kosovo se od 1999. godine, kada je NATO bombardirao srpske snage u toj pokrajini, nalazi pod protektoratom Ujedinjenih naroda.

"Vrlo je važno da što prije započne konstruktivan dijalog između Beograda i Prištine", kazao je Rehn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙