FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plassnik: Status Kosova mora biti prihvatljiv za sve zajednice

PRIŠTINA,14. travnja 2005.(Hina) - Ministrica vanjskih poslovaAustrije Ursula Plassnik izjavila je u četvrtak u Prištini da jenjezina zemlja spremna biti domaćin dijaloga Beograda i Prištine raditraženja rješenja za konačni status Kosova koji bi, kako je rekla,morao biti prihvatljiv za sve zajednice na Kosovu kao i za susjednezemlje.
PRIŠTINA,14. travnja 2005.(Hina) - Ministrica vanjskih poslova Austrije Ursula Plassnik izjavila je u četvrtak u Prištini da je njezina zemlja spremna biti domaćin dijaloga Beograda i Prištine radi traženja rješenja za konačni status Kosova koji bi, kako je rekla, morao biti prihvatljiv za sve zajednice na Kosovu kao i za susjedne zemlje.

Na konferenciji za novinstvo, poslije susreta s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessenom-Petersenom, Plassnik je izjavila da je Austrija zainteresirana za događaje na Kosovu, te da cijeni sve što na Kosovu i u regiji čini međunarodna zajednica.

"Ova regija je vrlo važna za Austriju zbog naše vlastite sigurnosti i stabilnosti, ali i sigurnosti i stabilnosti Europske unije", rekla je Plassnik.

Ona je izjavila da je njezin posjet Prištini dio priprema Austrije za predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovini 2006. godine.

Plassnik je prije dolaska u Prištinu posjetila austrijske vojnike u sastavu KFOR-a, u Suvoj Reci.

Austrijska ministrica je razgovarala u Prištini i sa zapovjednikom KFOR-a generalom Yvesom de Kermabonom kao i s kosovskim dužnosnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙