FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo šalje u Zagreb otpravnika poslova

SARAJEVO, 13. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslovaBosne i Hercegovine uskoro će imenovati otpravnika poslova koji ćepreuzeti vođenje bosanskohercegovačkog Veleposlanstva u Zagrebu,najavila je u srijedu
SARAJEVO, 13. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uskoro će imenovati otpravnika poslova koji će preuzeti vođenje bosanskohercegovačkog Veleposlanstva u Zagrebu, najavila je u srijedu

u Sarajevu glasnogovornica MVP BiH Lepa Babić.

Ona je kazala da će imenovanje otpravnika poslova poslužiti da bi se premostilo razdoblje do imenovanja i potvrde novog veleposlanika BiH u Hrvatskoj. Sadašnjem veleposlaniku Zlatku Dizdareviću mandat istječe ovog tjedna i on se vraća u Sarajevo gdje će raditi u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U bosanskohercegovačkom veleposlanstvu u Zagrebu trenutačno je najviše rangirani diplomat ministar savjetnik Milan Križanović. U MVP u Sarajevu su procijenili da je nužno da veleposlanstvo zasad vodi barem osoba koja će biti na dužnosti otpravnika poslova. Babić je izjavila da odluka hrvatskih vlasti da ne prihvate imenovanje Branka Kesića za novog veleposlanika BH u Zagrebu nije dovela u pitanje odnose između dviju zemalja te da imenovanje otpravnika poslova ne treba shvatiti kao političku nego kao tehničku gestu.

"Nije riječ o svođenju diplomatskih odnosa s Hrvatskom na nižu razinu nego o tehničkom pitanju da bi se premostilo razdoblje do imenovanja novog veleposlanika", kazala je Babić. Prema postojećim pravilima novi otpravnik poslova u Veleposlanstvu BH u Zagrebu mogao bi biti imenovan u roku dva tjedna no za sada nije poznato tko bi mogao biti postavljen na tu dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙