FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakota se sastao u SAD-u s visokim američkim dužnosnicima

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota, koji boravi uradnom posjetu SAD-u, održao je u utorak i srijedu niz radnihsastanaka s visokim američkim dužnosnicima u Vijeću za nacionalnusigurnost i State Departmentu, priopćilo je u četvrtak hrvatskoministarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota, koji boravi u radnom posjetu SAD-u, održao je u utorak i srijedu niz radnih sastanaka s visokim američkim dužnosnicima u Vijeću za nacionalnu sigurnost i State Departmentu, priopćilo je u četvrtak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Bakota je razgovarao s direktorom za jugoistočnu Europu Bertramom Braunom u Vijeću za nacionalnu sigurnost SAD-a o bilateralnim odnosima između Amerike i Hrvatske i aktualnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, a razmijenili su i mišljenja o trenutačnoj situaciji u regiji, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, u State Departmentu Bakota se susreo sa zamjenicom pomoćnice državne tajnice za Europu i Euroaziju Kathleen Stephens i pomoćnicom državne tajnice za konzularne poslove Maurom Harty. Tom prigodom se razgovaralo o proširivanju suradnje između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Država na konzularnom području te suradnji dviju država u nekoliko projekata, posebice onom u sprječavanju trgovine ljudima.

Državni tajnik Bakota također je posjetio muzej Holokausta gdje se sastao s direktorom muzeja Arthurom S. Bergerom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙