FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN nije nadležna za ocjenu je li Breglec u sukobu interesa

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Na temelju podneska Povjerenstva zaodlučivanje o sukobu interesa, a povodom prijave Sindikata kurirskih idostavnih službi protiv državnog tajnika za promet u Ministarstvumora, turizma, prometa i razvitka Dražena Bregleca, Vijeće Agencije zazaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je utvrdilo da Agencija ukonkretnom slučaju nije nadležna za postupanje, objavljeno je danas izAZTN-a.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Na temelju podneska Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a povodom prijave Sindikata kurirskih i dostavnih službi protiv državnog tajnika za promet u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražena Bregleca, Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je utvrdilo da Agencija u konkretnom slučaju nije nadležna za postupanje, objavljeno je danas iz AZTN-a.

Na svojoj jučerašnjoj sjednici Vijeće je utvrdilo da se u konkretnom predmetu ne mogu primijeniti odredbe Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja (ZZTN) budući da se Dražen Breglec ne može smatrati poduzetnikom u smislu odredaba tog zakona, jer ne obavlja gospodarsku djelatnost.

Naime, ZZTN propisuje da se odredbe tog zakona primjenjuju na trgovačka društva, trgovce pojedince, obrtnike i druge pravne i fizičke osobe koje obavljajući gospodarsku djelatnost sudjeluju u prometu robe i usluga.

Predmet ove predstavke je bio Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o pošti, za koji je Agencija, na zahtjev Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, utvrdila da ne sadrži odredbe koje bi po svojem sadržaju bile u suprotnosti s odredbama ZZTN-a.

Vijeće je, između ostalog, donijelo i odluku o pokretanju postupka radi utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja, odnosno sklapanja zabranjenih sporazuma protiv tvrtki Blitz d.o.o. i Continental film d.o.o., "zbog nametanja nepravednih kupovnih cijena videograma i DVD-a, odnosno primjenjivanja nejednakih uvjeta na istovrsne poslove prema 'malim' videotekarima u odnosu na 'velike' videotekare".

Vijeće je odlučilo i da se pokrene postupak protiv Kamen-Ingrada, zbog utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja te tvrtke, odnosno zbog "sprečavanja pristupa pojedinim autoprijevoznicima tom kamenolomu iako su isti imali uredne naloge i narudžbenice od kupaca da preuzmu i prevezu kamen iz navedenog kamenoloma".

Ujedno je odbačen zahtjeva za davanje suglasnosti na odluku hrvatske Vlade o zaduženju Lučkoj upravi Zadar, jer se radi o investiciji u lučku infrastrukturu na što se odredbe Zakona o državnim potporama ne odnose te je ocijenjeno da sredstva koja dodjeljuje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka za razvoj otoka također ne predstavljaju državnu potporu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙