FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji AZTN-a i HNB-a

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnognatjecanja (AZTN) i Hrvatska narodna banka (HNB) potpisali su Sporazumo suradnji na području zaštite tržišnog natjecanja na tržištubankarskih i financijskih usluga s ciljem osiguranja djelotvornog iučinkovitog tržišnog natjecanja, objavila je danas Agencija na svojimweb stranicama.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) i Hrvatska narodna banka (HNB) potpisali su Sporazum o suradnji na području zaštite tržišnog natjecanja na tržištu bankarskih i financijskih usluga s ciljem osiguranja djelotvornog i učinkovitog tržišnog natjecanja, objavila je danas Agencija na svojim web stranicama.

Temeljem ovog sporazuma, potpisanog krajem ožujka, suradnja AZTN-a i HNB-a obavljat će se kroz razmjenu podataka, obavijesti i isprava, izradu stručnih mišljenja na zahtjev i za potrebe druge ugovorne strane, stalnu edukaciju stručnjaka Agencije i HNB iz područja zaštite tržišnog natjecanja i srodnih područja razmjenom obavijesti o održavanju seminara i sl.

Sporazumom je utvrđeno i da se ugovorne strane obvezuju čuvati podatke, obavijesti i isprave primljene od strane poduzetnika kao poslovnu tajnu, u skladu s odredbama propisa o zaštiti tržišnog natjecanja i o bankarskom poslovanju, te da se zahtjevu treće strane za dostavljanjem povjerljivih podataka pribavljenih od druge ugovorne strane neće udovoljiti bez prethodno pribavljenog pisanog dopuštenja ugovorne strane od koje su ti podaci pribavljeni.

Za provedbu Sporazuma osnovat će se zajednički Odbor za suradnju, čiji je zadatak koordinacija svih oblika suradnje te ostvarivanje i održavanje izravnih kontakata između ugovornih strana. Odbor će imati četiri člana, po dva iz AZTN-a i HNB-a, a kako stoji u Sporazumu, sastajat će se po potrebi, i to najmanje jednom godišnje.

Ovim se sporazumom zamjenjuje Sporazum o suradnji na području tržišnog natjecanja kojeg su Agencija i HNB sklopile 7. travnja 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙