FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskim cestama kredit ZABA-e od 27,9 milijuna eura

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatske ceste i Zagrebačka bankadanas su potpisale Ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od 27,9milijuna eura kojim će se financirati izgradnja i održavanje državnihcesta u Hrvatskoj.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatske ceste i Zagrebačka banka danas su potpisale Ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od 27,9 milijuna eura kojim će se financirati izgradnja i održavanje državnih cesta u Hrvatskoj.

Jamac za taj kredit je Ministarstvo financija, a rok njegove otplate je 10 godina, koji uključuje jednu godinu počeka, izvijestile su Hrvatske ceste i Zagrebačka banka.

Hrvatske ceste upravljaju i gospodare s mrežom državnih cesta ukupne dužine 6.934 kilometara. Od 2005. do 2008., sukladno Nacionalnom programu, ta će tvrtka uložiti 9,1 milijardu kuna, od čega 4,6 milijardi kuna u izgradnju novih cesta, a 4,5 milijardi kuna za održavanje postojećih državnih cesta.

U razdoblju od 2001. do 2004. Hrvatske ceste su radovima izvanrednog održavanja sanirale 536 kilometara državnih cesta, a u sklopu programa "bettermenta" obnovile oko 70 kilometara državnih cesta.

Zagrebačka banka sudjeluje s iznosom većim od dvije milijarde kuna u dugoročnom financiranju izgradnje svih cesta i autocesta u Hrvatskoj kroz kredite i druge oblike financiranja Hrvatskih autocesta, Autoceste Rijeka Zagreb, Istarskog ipsilona, Autoceste Zagreb Macelj i Hrvatskih cesta.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙